2014 DÜNYA KUPASI

Kupanın unutulmayacak 11 fotoğrafı

2014 Dünya Kupası'nın arşivlerinde yer edinecek 11 fotoğrafı

Kupanın unutulmayacak 11 fotoğrafı - Sayfa 1

Bir Dünya Kupası daha sona erdi. 32 yıl sonra galibiyetle tanışanlar oldu, son şampiyon olarak geldiği kupaya erken veda eden de. Brezilya'da unutulmaz anlar fotoğraflara böyle yansıdı.

Kupanın unutulmayacak 11 fotoğrafı - Sayfa 2

CEZAYİR - 32 yıl sonra ilk galibiyet Turnuvanın en dikkat çeken takımlarından biri Cezayir'di. Afrika temsilcisinin H Grubu'nu sonuncu sırada bitireceği tahmin ediliyordu. Fakat Cezayir grubu ikinci bitirerek tur atladı. Bu kupada Cezayir 25 yıl sonra ilk golünü, 32 yıl sonra da ilk galibiyetini gördü. Güney Kore'ye dört gol atarak kupa tarihinde bir maçta dört gol birden ilk Afrika temsilcisi oldu. Cezayir ikinci turda Almanya'ya elendi.

Kupanın unutulmayacak 11 fotoğrafı - Sayfa 3

URUGUAY - Luis Suarez rakibini ısırdı Uruguaylı futbolcu İtalya maçında rakibi Chiellini'yi ısırdı. Daha önce de bu tip davranışlardan bulunan Luis Suarez, FIFA tarafından dokuz maç ceza aldı, dört ay da futboldan uzaklaştırıldı. Suarez daha sonra özür diledi, cezaya itirazı kabul edilmedi. Geçen sezonu Liverpool ile Premier League gol kralı olarak tamamlayan Suarez gelecek sezon Barcelona adına mücadele edecek.

Kupanın unutulmayacak 11 fotoğrafı - Sayfa 4

Cüneyt Çakır yarı final yönetti Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda 40 yıl aradan sonra görev yapan ilk Türk hakem oldu. Cüneyt Çakır toplamda üç maç yönetti. Bunlardan biri yarı finalde Arjantin-Hollanda maçıydı.