DİĞER HABERLER

Kumluca'da başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen "19. Tarım ve Seracılık Festivali" kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Ali Gürbüz başpehlivanlığa ulaştı.

Kumluca'da başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen "19. Tarım ve Seracılık Festivali" kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Ali Gürbüz başpehlivanlığa ulaştı. Kumluca Karatepe Stadı'nda gerçekleştirilen güreşlere 67'si başpehlivan olmak üzere, yaklaşık bin 100 güreşçi katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından bu yıl ilk defa boylarında birinci olan pehlivanların bir üst boya çıkma hakkı verilen güreşleri, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın ve Atay Uslu, MHP Antalya Milletvekili Selim Yurdakul, belediye başkanları ve vatandaşlar izledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı konuşmada, ata sporu yağlı güreşin Kumluca ve yöresinde sevilen bir spor olduğunu buna bağlı olarak pehlivanların güreşlerde kıran kırana mücadele ettiğini söyledi.

Güreşlerin finalinde Ali Gürbüz ve İsmail Balaban karşı karşıya geldi. Müsabakada, rakibine üstünlük sağlayan Gürbüz, Tarım ve Seracılık Festivali Kumluca Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde İsmail Balaban, Şaban Yılmaz ve Serhat Balcı ise üçüncülüğü paylaştı.

Başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz ve diğer pehlivanlara kupa, madalya ve sponsorlar tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

Başpehlivan Ali Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonra diğer güreşlerde başarılı dereceler elde etmek için çalışacağını kaydetti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER