DÜNYADAN FUTBOL

Kral Kupası'nda gülen taraf Barcelona oldu

İspanya'da 2015-2016 sezonu Kral Kupası'nın sahibi, Sevilla'yı 2-0 mağlup eden Barcelona'nın oldu.

Kral Kupası'nda gülen taraf Barcelona oldu

İspanya'da futbolda 2015-2016 sezonu Kral Kupası'nı, uzatmalara gidilen ve 3 kırmızı kartın çıktığı final maçında Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona kazandı.

BARCELONA 10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. Gerek Barcelona gerekse Sevilla'nın topu daha çok orta sahada dolaştırıp, organize ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştıkları görüldü. Barcelona'da Luis Suarez Sevilla'da da Gameiro takımları adına ilk ciddi atakları yapan futbolcular oldu. 36. dakikada Iborra'nın pasında ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Gameiro, Mascherano'nun müdahalesiyle yere düştü. Faulü veren hakem Carlos del Cerro, son adam olmasından dolayı Mascherano'ya da kırmızı kart gösterdi

Son dakikalarda Barcelona'nın Pique'nin kafa vuruşuyla yakaladığı pozisyondan da sonuç çıkmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. İlk yarıda Sevilla'da Banega, Vitolo ve Gameiro öne çıkan isimler olurken, Barcelona da ise sadece Iniesta dikkat çekti.

UZATMALAR

97. dakika Messi'nin uzun pasında ceza sahasının sol kanadında topla buluşan Jordi Alba, yerden güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Ataklarını artıran Barcelona, Messi ve Pique'nin yakaladığı pozisyonlarla ikinci gole çok yaklaştı. Maçın hakeminin, kas çekmesinden kaynaklanan hafif bir sakatlık geçirmesinden dolayı oyun 4 dakika kadar durduktan sonra yine başladı. 120+1. dakikada rakibine yaptığı bir faul sonucunda hakemin kararına itirazını sürdüren Carriço, art arda gördüğü iki sarı kartın ardından çıkan kırmızı kartla Sevilla'yı 10 kişi bıraktı. Oyunun kontrolünü elinde tutan Barcelona, 120+2. dakikada Neymar'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona, tarihinde 28. kez Kral Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. La Liga'yı da şampiyon bitiren Barcelona, sezonu iki kupa ile tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER