FENERBAHÇE

Konyaspor Fenerbahçe maçı sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta heyecanı Atiker Konyaspor Fenerbahçe maçı ile devam etti. Mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, 67'de Eljif Elmas'ın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Konyaspor Fenerbahçe maçı sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, Atiker Konyaspor’a konuk oldu.

Ligde istediği sonuçları alamayan ve milli ara öncesinde dört maçta üç mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, topladığı 8 puanla maç eksiğiyle 5. sırada yer alan Atiker Konyaspor’u 1-0 mağlup etti ve kritik bir üç puan elde etti.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü 67’de Eljif Elmas kaydetti. Eljif’in golünde Yassine Benzia’nın şık asisti göz doldurdu. Kanarya’da Jailson ve Yassine Benzia, ilk kez sarı-lacivertli formayı terletti. Fenerbahçe puanını 6’ya yükseltip 11. sıraya yükselirken Atiker Konyaspor, 8 puanla 5. sırada kaldı.

Konyaspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıKonyaspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıKonyaspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıKonyaspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

KONYASPOR : 0 - 1 :FENERBAHÇE

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90+2. dakika: Atiker Konyaspor adına Ferhat Öztorun sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.

90. dakika: İtirazlarına devam eden Mustapha Yatabare, sarı kart görüyor. Dördüncü hakem kararı ile maç 5 dakika uzayacak.

88. dakika: Jens Joensson faülü yapan oyuncu, Eljif Elmas rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

87. dakika: Ceza sahasına doğru Moryke Fofana ortasını yapıyor. Harun Tekin çıkıyor ve topu kontrol ediyor.

86. dakika: Fenerbahçe'de günün etkili isimlerinden Yassine Benzia, yerini Michael Frey'e bıraktı.

83. dakika: Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin, zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

82. dakika: Bursaspor sol kanattan Ferhat Öztorun ile köşe vuruşu kullandı. Top ceza sahasına indiği anda Yatabare, Mehmet Topal'a faul yaptı ve Fenerbahçe lehine faul düdüğü çaldı.

80. dakika: Fenerbahçe ikinci golün kıyısından döndü. Eljif Elmas topla birlikte soldan çizgiye indi, pasını çıkardı ancak önce Slimani sonra da Ayew yakın mesafeden topa dokunamadı.

79. dakika: Oyuncu Değişikliği İsmail Köybaşı Mauricio Aníbal Isla Isla

76. dakika: Konyaspor'da son değişiklik de geldi. Deni Milosevic kenara geldi, Abdou Razak Traore oyuna dahil oldu.

73. dakika: Konyaspor atağında Skubic ile Milosevic seri paslaşmalarla sağ kanattan tehlike oluşturmak istedi ancak bir anlık anlaşmazlığın ardından top auta gitti.

71. dakika: Konyaspor'da ikinci değişiklik de geldi. Marko Jevtovic, yerini Paolo Hurtado'ya devretti.

68. dakika: Eljif Elmas, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü kaydetti.

67. dakika: GOL Fenerbahçe, Konyaspor'un baskı kurduğu dakikalarda golü buldu! Ceza sahası içinde sağdan içeri çevrilen pasta Benzia, önünde iki rakibi varken klas bir şekilde pasını uygun pozisyondaki Eljif'e çıkardı ve genç oyuncunun sert şutu ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Konya'da 1-0 önde! 

66. dakika: Konyaspor'da ilk oyuncu değişikliği geldi. Adis Jahovic kenara gelirken Moryke Fofana oyuna dahil oldu.

64. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo çok yükseldi. Konyaspor son dakikalarda büyük bir baskı kurdu.

63. dakika: Konyaspor bu dakikalarda çok etkili. Skubic'in sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topu Fenerbahçe savunması karşıladı.

61. dakika: Oyuncu Değişikliği Aatif Chahechouhe Eljif Elmas

57. dakika: Marko Jevtovic, hava topu mücadelesinde Ayew'e dirseğiyle müdahalede bulundu ve sarı kart gördü.

53. dakika: Fenerbahçe ikinci yarıya daha baskılı başladı. Konyaspor oyun hakimiyetini kaybetmiş durumda.

49. dakika: Benzia'nın kullandığı frikikte Mehmet Topal'a çarpan top yön değiştirdi ve kalecinin yöneldiği köşenin tersine doğru hareketlendi ancak direğin dibinden dışarı çıktı.

47. dakika: İkinci yarının ilk atağı Fenerbahçe'den geldi. Sağda çizgiye kadar inen Şener, açıyı kaybedince Aatif'ı topla buluşturdu, onun ortası Konyasporlu oyuncularda kaldı.

46. dakika: Konya'da ikinci yarı başladı.

Devre Arası: Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

44. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakikalık kayıp süre eklendi.

42. dakika: Konyaspor'da serbest vuruşu Jahovic kullandı. Makedon golcünün doğrudan kaleyi düşündüğü vuruşu üstten az farkla dışarı çıktı.

41. dakika:  Konyaspor'da Skubic, Aatif'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve faul düdüğü çaldı. Konyaspor, ceza sahası dışında sağ çaprazdan duran top kullanacak.

38. dakika: Fenerbahçe'de Benzia ceza sahası içinde topla birlikte hızla çizgiye indi, topu ayağında saklayan Benzia rakibinin markajında kaldı ve kontrolünü kaybederek topun auta gitmesini engelleyemedi.

34. dakika: Oyun temposu son dakikalarda artmaya başladı. İki ekip de rakip kalede zaman zaman pozisyon bularak tehlike yaratıyor.

31. dakika: Fenerbahçe, Konya deplasmanında ilk şutunu 31. dakikada buldu.

30. dakika: Fenerbahçe sağ kanattan Şener Özbayraklı ile atak geliştirdi. Şener çizgiye doğru hareketlenirken Uğur Demirok'un faulü geldi ve bu pozisyonun ardından sarı kart çıktı. Fenerbahçe, sağ kanattan serbest vuruş kullanıyor.

27. dakika: Konyaspor üstünlük golüne çok yaklaştı. Milosevic ceza sahası içinde sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak köşeye harika bir şut gönderdi, top üst direğe çarpıp auta gitti.

26. dakika: Fenerbahçe yine sağ kanattan etkili olmaya çalıştı. Aatif'ın ara pasında Şener sağ çizgide hareketlendi ama topa yetişemedi ve aut kararı geldi.

23. dakika: Konyaspor'un golcüsü Adis Jahovic, havadan gelen topu düzeltti ve ceza sahasına girmeden dönerek vurdu ama kaleye isabet etmedi.

22. dakika: Fenerbahçe yine sağ kanattan geldi. Mehmet Topal'ın ortasında Aatif'tan önce Skubic kafayla topa müdahale etti.

20. dakika: Fenerbahçe'de Aatif sol kanattan hücuma çıkarken Skubic'e faul yaptı ve atak orta sahada son buldu.

17. dakika: Şu ana kadar Fenerbahçe sağ kanadı, Konyaspor ise sol kanadı kullanıyor.

14. dakika: Fenerbahçe yine sağ kanadı kullandı. Şener çizgiye inip ortayı yaptı ama Konyaspor savunması izin vermedi. Devamında Şener bir orta daha yaptı ama bu kez de Serkan topun hakimi oldu.

12. dakika: Harun, taç çizgisinin yanında topa vurdu, orta sahada rakibe düşen top esnasında kale de boştu fakat Slimani orta sahaya kadar hızla hareketlenip rakibine vuruş şansı vermedi.

10. dakika: Konyaspor bu dakikalarda baskısını artırdı. Fenerbahçe savunması bu dakikalarda zor anlar yaşıyor.

9. dakika: Ömer Ali'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Jahovic savunma arkasına hareketlendi ve gole yaklaştı fakat açısını kaybedince şut şansı bulamadı.

8. dakika:  Konyaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan topla beraber hareket eden Yatabare ortayı yaptı, ceza sahası içinde Ömer Ali'nin etkili kafa vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı.

6. dakika: Karşılaşmada şu ana kadar her iki takım da rakip kalede net bir fırsat üretemedi. Dengeli bir mücadele oluyor.

3. dakika: Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ayew'in yaptığı yerden orta Slimani'ye çarpıp auta çıktı.

2. dakika: Aatif sol kanatta Ayew ile paslaştı ve ardından orta yapmak istedi fakat kademeye giren Ferhat orta izni vermedi.

1. dakika: Konya'da ilk düdük çaldı ve zorlu mücadele başladı. Fenerbahçe sağ kanattan atak geliştirdi. Benzia'nın içeri kestiği ortaya kimse yetişemedi ve tehlike sona erdi.

KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Uğur, Fehat, Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali, Milosevic, Jahovic, Yatabare
YEDEKLER: Ertuğrul, Volkan, Diagne, Ali, Hurtado, Vedat, Moke, Traore, Fofana, Opanasenko
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Mehmet, Jailson, Aatif, Benzia, Ayew, Slimani
YEDEKLER: Volkan, Isla, Alper, Barış, Yiğithan, Frey, Mehmet Ekici, Reyes, Eljif, Valbuena
TEKNİK DİREKTÖR: Phillip Cocu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER