SÜPER LİG

K.Karabükspor'un eski başkanı Emenike'nin hikayesini anlattı

Kardemir Karabükspor eski başkanı Hikmet Ferudun Tankut, TRT Spor'da yayınlanan spor stüdyosu programında Emenike hakkında konuştu

K.Karabükspor'un eski başkanı Emenike'nin hikayesini anlattı
Kardemir Karabükspor eski başkanı Hikmet Ferudun Tankut, TRT Spor'da yayınlanan spor stüdyosu programında Emenike hakkında konuştu

Derbide attığı gol ve yaptığı asist ile Fenerbahçe'nin yıldızı Emmanuel Emenike yine gündemde ilk sıraya çıktı. Yıldız futbolcu sadece maçın kahramanlarından olmadı, aynı zamanda sarı lacivertli taraftarlar ile arasını da düzeltti.

Fenerbahçe'de yıllık 2 milyon 400 bin avroya oynayan Nijeryalı futbolcunun Türkiye'ye gelişinin farklı bir hikayesi var. Kardemir Karabükspor eski başkanı Hikmet Ferudun Tankut, TRT Spor'da yayınlanan spor stüdyosu programına konuk oldu. Tankut, bu ilginç transfer hikayesinin ayrıntılarını TRT Spor'da anlattı.

4 TAKIM BEĞENMEMİŞ

Tankut,"Ankara'ya gelmişler menajeri Erdem isminde Kıbrıslı birarkadaşla beraber yanında Hasan diye bir futbolcu var. Bunlar 4 takımda 1 hafta, 10'ar gün kadar idmanlara çıkmışlar ve beğenilmemişler " diye konuştu.

Süper Lig takımlarından ret yanıtı alan Emenike o dönemde Bank Asya mücadele eden Kardemir Karabükspor'un gündemine geldi.

Tankut, Emenike'nin Karabük'e geliş öyküsünü şöyle aktarıyor:

"Cem Onuk bey Gençlerbirliği'nin menajeri telefon açtı. Başkan elimde iki tane futbolcu var. Bizim takımda şu anda süper ligde oynama şansları yok ama Bank Asya liginde olabilir, istersen gel bir bak dedi. .. Ben olur götürelim dedim. Çünkü o izleyen arkadaşların da benim için referansı önemliydi. Takım daha toplanmamıştı. 4 gün vardı. Biz onu Karabük'e intikal ettirerek altyapı ile 4 gün antrenmana çıkardık. O ara dört gün süre var deyince Erdem menajer biz Bursa'ya söz verdik, bir de oraya gidelim deyince . Ben hayır şu andan itibaren ben aldım dedim"

AYLIK 50 DOLARA...

Emenike'nin ücreti ise kısa zamanda büyük artışlar gösterdi. Kardemir Karabükspor eski başkanı o günleri şöyle aktarıyor:

"Kendisine verdiğimiz 25 bin dolardı yıllık. Hatta o sene 25 bin dolar verdiğimiz zaman yanında oynayan Burak Akdiş'e ben 350 bin TL vermiştim. Öğrendiğime göre de kendisi Güney Afrika'da Cape Town takımında oynarken aylık 50 dolara oynuyordu. Karabük'e gelirken ben burayı basamak olarak görüyorum hedefim Chelsea demişti"

Kardemir Karabükspor'dan sonra 2 sezon Spartak Moskova forması giyen Nijeryalı futbolcunun Fenerbahçe ile 3 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

FENERBAHÇE

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER