SÜPER LİG

Kızıl kardeşlere rest: Bırakıp gitsinler!

AKP İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantepspor'un çok kötüye gittiğini belirterek, Gaziantepspor'un 3 Kızıl kardeşler tarafından yönetilemeyeceğini belirtti.

Kızıl kardeşlere rest: Bırakıp gitsinler!
İNTERNETSPOR-ALİ BUDAK/ Mali Suçlar Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Gaziantepspor'u yaklaşık 12 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan Gaziantepspor kulüp başkanı İbrahim Kızıl ile Kardeşi Mehmet Kızıl'a, cezaevinde kaldıkları süre içerisinde destek çıkarak "Gönlüm tahliyelerinden yana" diyen AKP Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, bu kez Kızıl kardeşlere "rest" çekti.
 
AKP İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantepspor'un çok kötüye gittiğini belirterek, Gaziantepspor'un 3 Kızıl kardeşler tarafından yönetilemeyeceğini belirtti. Uzer "Kendilerine açık çağrı yapıyorum. Ya bırakıp gitsinler, ya da kentle bütünleşsinler. Kulüpten ne kadar resmi alacakları varsa da veririz. Yeterki gitsinler" dedi. 

AKP Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, "Teknik direktör, belediyeye, siyasilere, sanayicilere sallıyor. Nasıl bir yönetim var ki, Teknik direktörün açıklamalarına sessiz kalıyorlar" diyerek, Bülent Uygun içinde sert açıklamalarda bulundu.
Uzer, Gaziantep'in en önemli markası olan Gaziantepspor'un başı boş bırakılmasına ve kötü yönetilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

3 Kızıl bu kulübü yönetemez

Gaziantepspor'un çok kötü yönetildiğini dile vurgulayan Uzer, "Takım iyi gitmiyor. Futbol olarak iyi bir noktada değiliz. takım bu haldeyken, İbrahim Kızıl ısrarla görevini devam ettirmek istiyor. Bu doğru değil. Kulübü 4-5 yıl başarıyla yönetti, takım iyiydi. O dönem bende dahil herkes kendisine destek oldu. Ama son 2 yılda takım çok kötü gidiyor. Gaziantepspor İbrahim Kızıl, Mustafa Kızıl ve Mehmet Kızıl tarafından yönetiliyor. İyi yönetseler başüstüne ama, onu da yapamıyorlar. Şu bir gerçek, 3 Kızıl kardeş kulübü yönetemez. Bu takım koskoca bir kentin takımı ve 3 kardeşin eline kalamaz" dedi.

Bu yönetim Gaziantep temsil etmiyor

Açıklamalarına devam eden Uzer, "Sadece Kızıl'ları suçlamak olmaz. Çok zayıf bir yönetim kurulu var. Kimsenin tanımadığı Gaziantep kentini temsil etmeyen bir yönetim kurulu. Tabi, yönetim kurulu üyelerini suçlamakta doğru değil. Çünkü, onların da hiç bir konudan haberleri yok. Kızıl ailesi işlerine kimseyi karıştırmadan Gaziantepspor'u idare etmeye çalışıyorlar. Bu takım küme düşerse, bu kent küme düşer. Allah göstermesin, ikinci lige falan düşsek, 200 milyon TL harcasan çıkmanın garantisi yok. Bu nedenle, işler daha da kötüye gitmeden bu işe çözüm bulmanın zamanı geldi" diye konuştu.

Ya bıraksınlar, ya kentle barışsınlar

İbrahim Kızıl'a seslenen Uzer, "Ya bıraksınlar gitsinler, ya da Gaziantepspor'u kentle bütünleştirsinler. Kentle bütünleşme, üyelikle olur. Kurumlardan Gaziantepspor'a üyelik başvuruları var ama, Kızıl ailesi bunları kabul etmiyor. Bu böyle olmaz. Ben Gaziantepspor'un başkanıyım diyeceksin, ama takımı Gaziantep'ten ayrıştıracaksın. Buna müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.

Parası neyse veririz

Gaziantep'te kimsenin parasının kalmadığının altını çizen Uzer, "Kızıl diyor ki, benim şu kadar alacağım var. Tamam kardeşim, sen yeter ki git, biz o alacağını da ödeyeceğiz. Gelsin, oturup konuşalım. Bize ne kadar alacağını resmi olarak ne kadar alacağını kanıtlasın. Biz de ödeme planı çıkartalım. Bu kentte kimsenin parası kalmaz. Gaziantep kenti de, onun istediği paraları ödeyemeyecek bir kent değil. Karşılıklı anlaşma alacağı tespit edilir. Zaten, göreve talip olacak başkan ve yönetimde o paraları göze alarak ortaya çıkar. Biz, Kızıl ceketini al git demiyoruz. Gaziantepspor'a zor gününde sahip çıktı. Kendisine teşekkür ederiz. Gelsin, oturalım, alacağını hesaplayım. Sonra da bıraksın gitsin" dedi.

Bülent Uygun bu gücü kimden alıyor?

Bülent Uygun'un medyaya yansıyan sözlerine de sert cevap veren Uzer, "Teknik Direktör arkadaş çıkmış konuşuyor. Büyükşehir Belediyesi'ne, sanayicilere, işadamlarına, siyasetçilere sallıyor. Nasıl bir yönetim var ki, maaşlı elemanı bu açıklamaları yapıyor. İbrahim Kızıl, bu teknik direktörün sözlerine nasıl müsade ediyor. Teknik direktör bu gücü kimden alıyor. Bu böyle olmaz. Geçen sezon geldiler, takım zor durumda dediler. Ben öncülük ederek, son 6-7 maçta takıma prim verdik. Ben kendi cebimden de ödedim. Şimdi yine gelseler, yine destek oluruz. Ama, bu şekilde de kulüp, takım idare edilmez" diye konuştu.

Kızıl benle görüşmekten kaçıyor

İbrahim Kızıl ile bundan bir ay önce görüştüğünü ve takımın kötü gittiğini, kulübün iyi yönetilmediğini yüzüne söylediğini dile getiren Uzer, "Kendisine açık açık söyledim. Kentle bütünleş, kulübü üyeliğe aç dedim. Ama ısrarla bildiğinden geri adım atmıyor. Kendisi yüzyüze görüşelim dedi. Bir aydır kendisinden görüşmek için haber bekliyorum ama, ısrarla görüşmekten kaçıyor. Vali Erdal Ata'da bizimle aynı düşencede. Koskaca bir kentin takımı bu şekilde, sadece 3 kişi tarafından yönetilemez" şeklinde konuştu.

Irkçılık yapmıyorum

Kızıl'ın sürekli "Beni Urfalı olduğum için istemiyorlar" sözünün yanlış olduğunu da hatırlatan Uzer, sözlerine şöyle devam etti: "Ben ırkçılık yapmıyorum. Aynı şekilde bu kentte asla ırkçılık olmaz. Irkçılık yapılsa, 8 yıl önce bu kulüp kendisine verilirken sesimiz çıkardı. Bizim tek derdimiz Gaziantepspor'un başarılı olması. Gaziantepspor başarılı olursa, iyi olursa bizim için en iyi başkan takımın başındaki başkandır. Ama, yok takım kötüyse, kulüp iyi yönetilmiyorsa, o zamanda Kızıl kusura bakmasın, sesimiz çıkar. Tekrar ediyorum, ya bu kentle bütünleşeceksin, ya da bırakıp gideceksin. Bu işin başka alternatif yok

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER