SPOR MEDYASI

Kim bu Ahmet Anılsın? Baransu'dan iddialar

Beşiktaş Galatasaray derbisindeki olaylarla ilgili Taraf yazarı Mehmet Baransu çok konuşulacak iddialar ortaya attı.

Kim bu Ahmet Anılsın? Baransu'dan iddialar
Beşiktaş Galatasaray derbisindeki olaylarla ilgili Taraf yazarı Mehmet Baransu çok konuşulacak iddialar ortaya attı.

Beşiktaş maçında olayları çıkarmakla suçlanan 1453 Kartalları grubu kimlerle ilişkili? Bu grup ülkücü mü yoksa AK Partili mi?

Dün gün boyu bu tartışmalar vardı. Bugün Taraf yazarı Mehmet Baransu 1453'ün yeni bir bağlantısını daha ortaya koydu. Baransu'nun iddiasına göre olayların perde arkasında Fora isimli bir grup da var. Bu grup ise AK Partili bazı kişilerle dirsek temasında. Bedava bilet dağıtım işinde ise Ahmet Anılsın ismi muamma. Bu kişi olaylar çıktıktan sonra stattan kaçmış.

KİM BU AHMET ANILSIN?

İşte Baransu'nun iddiaları;

"Sahaya ilk giren grupları organize eden isimlerden biri Ahmet Anılsın adlı, 1453 Kartallar grubuna dâhil bir isim. Facebook sayfası “ülkücü” bir isim olduğunu gösteriyor. Maç öncesi sahaya ilk giren grubu stada yerleştiren kişi. Önceki gün sayfasında elinde yüzlerce bilet olduğunu, iyi para kazandığını itiraf eden bir mesaj paylaşmış. Arkadaşları kendisini saha ortasında gördüklerini söyleyince de mesajların silinmesini istemiş.


İsmail Er AK Partili iddiası

1453 Kartallar grubuna dahil olan İsmail Er'in Küçükçekmece AK Parti teşkilatına üye olduğu ve mahalle kolu başkanı olduğu iddia edildi.

i̇smail-er-kim-ak-parti-başkani-mi.jpg

1453 Kartalları'nın başkanı ülkücü çıktı

1453 Kartalları isimli grup tam bir muammaya döndü. AK Parti kurdurdu denilen grubun başındaki kişi MHP'li..

1453-kartallari-ülkücü-mü-başkanlari-kim.jpg

1453 Kartallar : Allah şahidimiz biz...

1453 Kartallar mı olayları çıkardı? AK Parti kuruluş olmakla suçlanan grubun resmi twitter hesabında iddialara yanıt verildi.

SAHAYA NASIL ADAM SOKTU?

Bu kişiyle ilgili onlarca bilgi ve fotoğraf aldım. Maç öncesi beraber oldukları arkadaşları, sahaya ilk giren tribüne bu kişinin nasıl adam soktuğunu, onları organize etmesini, tedirgin hâlini, olayların ardından stattan kaçışı gibi onlarca ayrıntıyı benimle paylaştılar. Bazı fotoğraflar da aldım. En dikkat çeken fotoğraf ise 1453 Kartallar kurucusuyla, Ahmet adlı bu kişinin onlarca toplantıda yan yana olması. Çarşı Grubu’yla uzun bir dönemdir sorunu olan başka bir isimle de bu kişinin beraber olduğunu gösteren fotoğraflar var.

ERDEM FORA KİM? FORA GRUBU İŞİN NERESİNDE?

Erdem Fora Beşiktaşlıların ismine çok da yabancı olmadığı bir kişi. Bir dönem hapis yatıp, Rahşan affıyla dışarı çıkmıştı. Çevresine mafya bağlantısı olduğu imajını veriyordu. Bu günücü kullanıp, yıllar önce Çarşı Grubu’yla tribün liderliği tartışması yaşadı. Tıpkı bugünlerde 1453 Kartallar grubunun dediği gibi, o günlerde Çarşı’nın A’sını kaldıracağını söyledi.

Çarşı, Fora’dan gelen baskılar üzerine liderliği bu isme devretme ve kendilerini feshetme kararı aldı. Ancak taraftarlar baskılara boyun eğmeyip, Çarşı Grubu’na destek verdi. Çarşı, liderlerine sahip çıktı ve grup dağılmaktan kurtuldu. Fora geri adım atmak zorunda kaldı.

GEZİ İLE FORA YENİDEN ORTAYA ÇIKTI
AK PARTİ İLE İLİŞKİSİ

Fora, Yıldırım Demirören döneminde tekrar sahneye çıktı. Demirören tribünlerin kendisine yaptığı protestoları durdurmak için bu kişiyle irtibata geçti. Denizli maçında Çarşı Grubu’na yapılan saldırı da bu kişiye bağlandı. Medyada, “bedava biletle 200 kişi stada sokuldu, kavgayı bu gurup yaptı” haberleri yer aldı. Bu olayın ardından Fora tekrar sessizliğe büründü. Gezi olaylarıyla birlikte Fora bir kez daha sahneye çıktı. AK Parti’nin Kazlıçeşme mitinginde Çarşı flamasını açanlar arasında yer aldı. 1453 Kartallar grubuyla yakın ilişki içerisine girdi. Seyit Subaşı, Aşkın Aydoğmuş, 1453 Kartallar medya sorumlusu AK Partili Fatih Aslan ve yukarıda bahsettiğim Ahmet Anılsın’la sık sık buluşmaya başladı. AK Parti mitinginde beraberlerdi.

ÇOĞU ÜLKÜCÜ AMA ...

Aslında Fora ve saydığım isimlerin büyük bir bölümü ülkücü görüşlere sahip olmasına rağmen, Çarşı’dan kurtulmak için hükümetin gücünü kullanmaya çalışıyorlardı. 1453 Kartallar grubu da bu amaçla kurulmuş ve içlerine AK Parti Gençlik teşkilatından olan bazı Beşiktaşlıları da almışlardı.

Denizli maçında kavga çıkartan bu kişi ve arkadaşları dün gece de sahnede olan kişilerdendi. Ancak bu kez maç sonrası sosyal medyada paylaştıkları ve daha sonra sildikleri mesajlarla kendilerini deşifre ettiler.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER