YEREL HABER

Kaybedeni olmayan turnuva

Aliağa Masterlerler Futbol Takımı, Manisa Masterler Derneği'nin düzenlediği turnuvada Cumhuriyet Kupası'na sahip olabilmek için ter dökecek.

Kaybedeni olmayan turnuva

Katıldıkları turnuvalara heyecan getiren, oynadıkları futbolla adından söz ettiren Aliağa Masterlerler Futbol Takımı, Manisa Masterler Derneği'nin düzenlediği turnuvada Cumhuriyet Kupası'na sahip olabilmek için ter dökecek.

Rakipler Tanıdık

8 takımın tek devreli lig usulüne göre mücadele edeceği; 29–30 ve 31 Ekim 2010 tarihlerinde Manisa'da oynanacak maçlar sonunda en fazla puan alan takım şampiyon olacak. Manisa Mastelerin ev sahipliği yapacağı turnuvada Aliağalı eskimeyen kramponların rakipleri oldukça tanıdık. Aliağa Masterler daha önce bir çok kez karşı karşıya geldiği; Bornova, Karşıyaka, Azuri, Afyon, Antalya ve Niğde Masterler takımlarının yer alacağı turnuvada şampiyonluk kovalayacak.

Kaybedeni olmayan turnuva

Aliağa Masterler Futbol Takımı Başkanı Uğur Eren amaçlarının güzel futbolun yanında Aliağa'nın adını en iyi şekilde duyurmak olduğunu belirterek; "Sonucunda bir amaç için mücadele etsek de futbol bizim için bir araç. Önemli olan dostluk ve fair-play çerçevesinde mücadele etmek, turnuvanın adına yaraşır şekilde yarışmak ve kentimizin adını en iyi şekilde duyurmak. Bu turnuvanın kaybedeni olmayacak." dedi.

Turnuvanın Kuralları;

8 takımın tek devreli lig usulüne göre mücadele edeceği turnuvada; her takım iki ayrı ekip şeklinde mücadele edecek. Maçlar 40'ar dakika üzerinden oynanacak, 40 dakika sonunda kazanan taraf 3 puanın sahibi olacak. Her takım 40'ar dakikalık 6 maç yaparken her oyuncu da 3 karşılaşmada forma giymiş olacak. 6 maç sonunda en fazla puan alan takım şampiyon olacak. 40 yaş üzeri futbolcuların mücadele edeceği turnuvada, takımlar sahada 38–40 yaş arası en fazla iki oyuncu bulundurabilecek.

Aliağa Masterlerin Maç Programı;

29 Ekim 2010 Cuma- Saat: 15.30 Aliağa- Antalya, Saat: 16.15 Aliağa- Afyon

30 Ekim 2010 Cumartesi- Saat: 14.30 Aliağa- Azuri, Saat: 15.15 Aliağa- Bornova

31 Ekim 2010 Pazar- Saat: 10.00 Aliağa- Manisa, Saat: 10.45 Aliağa- Karşıyaka

Aliağa Masterler Futbol Takımı

Futbolun endüstri olarak kabul edildiği dünyada zamanla farklı futbol kültürleri ortaya çıkmıştır. Günümüzde futbolun cazibesi yeşil sahaların dışına taşmıştır. Sokakta ya da bilindik sahaların yanında kuralları hemen hemen aynı olsa da futbol arık plajlarda ve salonlarda oynanmaktadır. Futbol oynanabilen her yerde her yaştan insanları peşinden koşturmaya devam etmektedir. Futbolun masterleri de geçmişte profesyonel olarak futbol oynamış, bugünse belli bir yaşa gelmesine karşın futboldan kopamayanların oynadığı futboldur. Son yıllarda master futbol takımları bir hayli yaygınlaşmış; masterler düzeyinde ulusal ve uluslar arası turnuvalar düzenlenmektedir. Aliağa Masterler Futbol Takımı da 2000 yılında Aliağaspor'da futbol oyanmış kişiler tarafından kurulmuş, 2007 yılından itibaren düzenli olarak birçok turnuvaya katılarak başarılı sonuçlar elde etmiştir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER