DİĞER HABERLER

Kayak Şampiyonası'nda bir müsteşar

Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, ülkesinde düzenlenen Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nı sporseverlerle izledi.

Kayak Şampiyonası'nda bir müsteşar
Konstantin Bekos, JW Marriot Otel'de düzenlenen etkinlikte, ülkesinin Schladming kentinde düzenlenen Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'ndaki kadınlar büyük slalom yarışını izlemek için sporseverler ve basın mensupları ile biraraya geldi.

Bekos, yarış başlamadan önce yaptığı konuşmada, turizmin ülkesi için olduğu kadar Türkiye için de önemli olduğunu ifade ederek, Avusturya'da bu sektörde 90 bin ruhsatlı işyeri bulunduğunu ve 2012 yılında 95 milyonu yabancı ziyaretçi olmak üzere, 131 milyon kişinin konakladığı bilgisini verdi.

Türkiye'nin turizm alanında gelişmekte olduğunu, kış turizmi ve dağcılık turizmi için de gelecek vaat ettiğini dile getiren Bekos, ''Avusturya'nın 2010 yılı karı 42,8 milyar avrodur. Bu, yurt içi ürünün (brüt) yüzde 15,1'ine karşılık geliyor. Schladming'de düzenlenen dünya şampiyonasına ise 400 milyon avro yatırım yapılmıştır'' diye konuştu.

Bekos, AA muhabirinin, Avusturya Kayak Federasyonu Başkanı Peter Schroecksnadel'in, ''ABD Kayak Takımı, aynı bobsledde olduğu gibi Avusturya 2'dir. ABD takımının, ana sponsoru ve antrenörleri Avusturyalıdır'' sözlerini hatırlatması üzerine, ''Dünyada Avusturya, Almanya, İsviçre, İtalya, Slovenya gibi kayak geleneğine sahip ülkeler var. ABD de bunlardan biridir'' dedi.

Bekos, Türkiye'deki coğrafi koşulların da kayak için elverişli olduğunu hatırlatarak, Türkiye'yi de artık kış sporları konusunda dünya arenasında görmek istediklerini söyledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER