ŞAMPİYONLAR LİGİ

Kaleci Sinan Bolat'tan altın gol!

Belçika takımı Standart Liege, Türk kalecisi Sinan Bolat'ın son saniyedeki golüyle UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Kaleci Sinan Bolat'tan altın gol!

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Standart Liege, Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'ı ağırladı. Standart Liege, rakibi karşısında beraberliği 90+5'te Sinan Bolat ile yakaladı.

H Grubu’ndaki maçta Standard Liege, evinde AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kalırken milli kalecimiz Sinan Bolat adeta devleşti. Mücadele boyunca birçok kritik kurtarışa imza atan Sinan, 90+5. dakikada attığı golle takımı Standard’ı UEFA Avrupa Ligi’ne katılmasını sağladı. 

İki takımın da Avrupa'da yoluna devam edebilmek için sahaya çıktığı maça iyi başlayan taraf Standart oldu. Nicaise ve Jovanovic ile pozisyonlar bulan ev sahibi topu ağlara gönderemezken, AZ yakaladığı ilk pozisyonu affetmedi.

Maçın 42. dakikasında Pocognoli'nin defansın arkasına attığı pasa hareketlenen Lens, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu AZ lehine 1-0 olarak ilan etti.

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Standart aradığı golü bir türlü bulamazken, AZ de kontra ataklarda başarılı olamadı.

Galibiyet halinde yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek olan AZ, skoru korumak için uzun süre çaba sarfetti ancak 90+5'te sahneye Türk kökenli kaleci Sinan Bolat çıktı..

Bir gol bulabilmek için serbest vuruşta rakip ceza sahasına giren Sinan, gelen ortaya kafayla dokundu ve topu ağlara göndererek son saniyede skoru 1-1'e getirdi. Muhteşem bir gole imza atan milli kaleci, bu şekilde takımına UEFA Avrupa Ligi vizesini getiren isim oldu.

Standart Liege bu sonuçla puanını beşe yükseltip grubu üçüncü bitirirken, son saniyede yıkılan AZ dört puanda kalıp elendi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER