YEREL HABER

Kafkas Kartalı Drago'ya karşı

Erkan Varol kendisine meydan okuyan Ermenistanlı Gago Drago'yla memleketi olan Iğdır'da 19 Mart'ta karşılaşacak

Kafkas Kartalı Drago'ya karşı

Nevruz kutlamaları haftasında yapılması planlanan turnuva görüşmesi için Iğdır'a gelen Varol, hemşerileri tarafından sevgiyle karşılandı.

Kafkas Kartalı olarak bilinen Kick boks sporcusu Erken Varol, kendisine meydan okuyan Ermenistan asıllı rakibi Gago Drago ile doğum yeri olan Iğdır'da karşılaşacak. 19 Mart'a yapılacak 'Kafkas Düğüş Arenası' turnuvasında 7 karma yabancının 7 Türk sporcu ile karşılaşacağı belirtiliyor. Türk sporcular arasında bulunan Varol, yapacağı karşılaşmada Ermeni rakibi Drago'u, ülkesinin sınırında bulunan Iğdır'da devireceğini söyledi.

Burada yapacağı karşılaşma ile Iğdırlı dövüşçünün dünyaya nasıl meydan okuduğunu, Iğdır'ın nasıl güzel bir yer olduğunu göstermiş olacağını kaydeden Varol, "İl dışında yaşayan Iğdırlılar da dahil, bütün Iğdırlılar bu organizasyona maddi manevi destek olmalı. Bu organizasyonun Iğdır'da yapılması ilimizin tanıtımına büyük katkı sunacak. Ayrıca ilimize gelecek olan yabancı sporcular ve ekipleri esnafımızın da yüzünü güldürecek. Şampiyonaya katılacak tüm ülkeler müsabakaları canlı yayınlayacaklar. Amacımız bu sefer yumruklarımızı Türkiye ve Iğdır için atmak olacak. Önümüzdeki maçımıza iyi çalışma yaparak Iğdır'da Dünya Şampiyonu kemerinin biz de kalması için sonuna kadar mücadelemizi vereceğizi. İnşallah 19 Mart da bu organizasyonu Iğdır'da gerçekleştireceğiz. Bu International Sport Karate Association (ISKA) Dünya Kemeri Alman dövüşçüdeydi. Bu rakiple kıran kırana beş maç yaptım ve kemeri aldım. Şu anda 16-17 ülke bu kemeri almak için bizden maç istiyor. Bizde bu maçı Iğdır'da yapıp, sonuna kadar elimizde tutacağız. Bu kemerden 2 tane var. Biri bende ve ülkemizde. Diğeri ise ağır sıklet şampiyonu olan Japon dövüşçüde. Şimdiye kadar 12 maç yaptım ve 1'ini kaybettim 1'inde berabere kaldım ve 10 maçta zafer elde ettim" şeklinde konuştu.

Iğdırlı sporcuyu sevgi gösteren hemşerileri, Varol'a, sonuna kadar destek vereceklerini, böylesi bir organizasyonun illerinde yapılması kendilerini çok mutlu ettiğini, illerine sınır olan Ermenistanlı sporcu ile karşılaşmanın bu maçın önemini daha da artırdığını ifade ettiler

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER