DÜNYADAN FUTBOL

Kader Ketia Lyon'un en kötüsü

Galatasaray taraftarlarının unutamadığı yıldız futbolcu Abdul Kader Keita, Lyon’da pek aynı itibarı görmüyor.

Kader Ketia Lyon'un en kötüsü
Galatasaray taraftarlarının unutamadığı yıldız futbolcu Abdul Kader Keita, Lyon'da pek aynı itibarı görmüyor. Fildişili futbolcu, kulüp tarihinin en kötülerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2009-10 sezonunda 8..5 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer edilen ve yaptığı spektaküler hareketlerle tribünlerin sevgilisi olan Kader Keita, istikrarsız ve disipinlisz tavırlarıyla da yönetim katının sorunu haline gelmişti. 2010 yazında Al Sadd kulübüne 8.1 milyon euroya satılan yıldız oyuncu, aynı sorunu Fransa'da da yaşamıştı.

2005-07 arası Lille'de başarılı form grafiği ile şampiyonluk adaylarından Lyon'a transfer edilen Keita için kulüp başkanı Michel Aulas 2007-08 sezonunda tam 18 milyon euro ödemişti. Ancak beklenen seviyeye çıkmayan Fildişili, 52 maçta sadece 5 gol atmış ve taraftarlarını memnun edememişti. Son olarak kulüp tarihinin en kötü 5 transferini açıklayan Lyon'da, Abdul Kader Keita, ikinci sırada yer aldı. Yapılan detaylı açıklamada, "Ne zaman ne yapacağını hiçbir takım arkadaşı bilemiyordu. Sahada neler yapabileceğini tahmin etmek güçtü" denildi. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER