GALATASARAY

Josue Pesqueira resmen Galatasaray'da

Galatasaray'ın Porto'dan kiraladığı yıldız futbolcu, düzenlenen bir törenle sarı kırmızılı takıma imza attı..

Josue Pesqueira resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Josué ve kulübü Porto ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Josue Pesqueira, kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalarken "Bana Türkiye'den başka teklifler de geldi. Fakat ben Galatasaray formasını giymek istiyordum. Bugün bu formaya kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

"KARİYERİMİN EN MUTLU ANINI YAŞIYORUM"

Sarı-kırmızılı futbolcu Josue, Galatasaray'a geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Türkiye'de çok teklif aldım ama Galatasaray'ın teklifinden sonra hiçbir teklifi düşünmedim. Yönetimin bu yönde beni almak için sarf ettiği gayretlerden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu belirten Portekizli futbolcu, "Avrupa'da, dünyada çok tanınan bir kulüp. Birçok oyuncunun rüyasını süslüyor. Ben o yüzden seçtim. Ve kulübün bana hissettiği ilgi önemliydi. Bu hissiyatı gördüğüm için burayı tercih ettim. Futbolcu her zaman şampiyon olacak bir takımda oynamak ister. Ben de sadece şampiyonluk kovalayan Galatasaray'a geldim" diye konuştu.

Galatasaraylı yöneticiden Karabükspor itirafı

Basın mensuplarının forma rekabeti hakkındaki sorusuna ise Josue, "Wesley Sneijder, Selçuk ve diğer oyuncularla gireceğim rekabetten futbolum güçlü çıkacak. Onlardan öğreneceklerim de var. Ve Galatasaray için en iyisini yapacağım" şeklinde cevap verdi.

"BRUMA VE ALEX TELLES İLE KONUŞTUM"

'Basın mensuplarının Galatasaray'a gelmeden önce kimle görüştün' sorusuna ise Joseu, "Buraya gelmeden önce konuştuğum isimler oldu. Zaten Galatasaray'ın büyük olduğunu biliyorum. Bruma ve Alex Telles'le Porto'da konuştum. Düşüncelerimle paralel söylemler dile getirdiler. Aileme de ayrıca çok teşekkür ederim. Ailem hep yanımdaydı ve destek verdi. Eşim buraya gelmemde büyük destek verdi. İnanılmaz mutluyum. Hayalini kurduğum bir kulüpteyim. Buradan söz veriyorum. En iyisini vereceğim" dedi.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray Sportif AŞ.’nin KAP’a gönderdiği bildirim şu şekilde:

Profesyonel oyuncu Josue Filipe Soares Pesqueira 'nın 2016 - 2017 sezonu için bedelsiz olarak geçici transferi konusunda Kulübü Futebol Clube do Porto ve oyuncunun kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcuya 2016 - 2017 sezonu için net 700.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Galatasaray'ın anlaştığı Josue İstanbul'da

Şirketimiz bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımımızın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig müsabakalarında alacağı her bir puan için 3.000 EUR prim ödeyecektir.

Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %75 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenecektir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Josue Pesqueira kimdir?

Tam adı Josue Filipe Soares Pesqueira... Portekizli futbolcu futbola 9 yaşında Porto altyapısında başladı. 2009 ve 2011 yılları arasında Covilha, Penafiel ve VVV’de kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, Porto A Takımı’nda şans bulamayınca Paços Ferreira’ya transfer oldu.

Burada gösterdiği performansla tekrar dikkatleri üzerine çeken orta saha oyuncusu, 2013-14 sezonu öncesi yetiştiği kulüp olan Paulo Fonseca yönetimindeki Porto’ya transfer oldu. 1 sezon daha Porto’da şans bulan Josue'nin ilerleyen futbol yılında daha sonra Türkiye kariyerine başladı ve 1.5 sezon Bursaspor’a kiralık olarak forma giydi.

İlginç bir tesadüf, başarılı orta saha oyuncusu Türkiye kariyerindeki ilk maçına Galatasaray karşısında çıktı. Bursa’daki kiralık döneminin ardından 2015-16 futbol yılı devre arasında Porto tarafından bu kez Braga’ya kiralanan Josue, Portekiz temsilcisiyle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında çıktığı 22 karşılaşmada 5 gol atıp, 3 de gol pası verdi. Josue geçen sezon, Fenerbahçe ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçında penaltı golüyle sarı-lacivertlilerin ağlarını havalandırdı.

Portekizli futbolcu, Ocak 2015'te federasyonun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportajda saha içindeki görevini "Benim işim asist yapabilmek ve hatta oyunun sıkıştığı, kimsenin ofansif bir çözüm bulamadığı zamanlarda sorumluluk alıp orada anahtar görevi görmek. Savunmaları açmak çok hoşuma gidiyor" cümleleriyle tarif etmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER