1.LİG

İzmir'deki maçın ardından konuştular

Bank Asya 1. Lig'de Diyarbakırspor'u 2-0 mağlup eden Karşıyaka'nın teknik direktörü Reha Kapsal açıklamalar yaptı..

İzmir'deki maçın ardından konuştular

Kapsal, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, rakiplerinin konumu gereği zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, ''Böyle maçlarda 4-5 gol atarsın normal derler, berabere kalırsın dünyanın sonu geldi diye açıklamalar yapılır. Düşmüş takımlar, daha rahat oyun sergiliyor. Biz bugün geniş alanda doğru hücumlar yaptık. Golü, ilk yarı bulsaydık, daha rahat olurduk. Sonuçta kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum'' dedi.

Devre arasında takıma ciddi uyarılarda bulunduğunu ifade eden Kapsal, futbolcuların ikinci devre daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

Kapsal, uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyen Tolga Doğantez'in daha önce yönetim kurulu ve teknik heyet tarafından affedildiğini belirterek, ''Tolga, 45 gün takımla çalışmamıştı. Antrenman performansının üzerine çıktıktan sonra biz de kullanmaya başladık'' dedi.

-DİYARBAKIRSPOR CEPHESİ-
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Kemal Zeydan ise karşılaşmanın ilk yarısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını, ilk yarıda net olmasa da gol pozisyonları ürettiklerini kaydetti.

İkinci yarı yedikleri golün ardından panik yaptıklarını ifade eden Zeydan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Daha sonra toparlanmaya çalıştık. Bu futbolcu grubu Diyarbakırspor'u yarı yolda bırakmadı. Sezon sonuna kadar onları sırtımda taşıyacağım. Hafta içinde yaşanan olaylarla ilgili olarak Karşıyaka'nın yaptığı jeste teşekkür ettik. Bu olay futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak yaşanan olay personelin sıkıntısıydı. Onlar 36 ay boyunca sadece 5-6 ay maaş almış. Bu şartlarda biz evimize gidip uyuyamayız. Ancak Diyarbakır'da rahat uyuyan insanlar var. Biz her koşulda bu aslanlarla birlikte mücadelemizi vereceğiz.''

Basın toplantısına üzerinde ''Personel eylemini destekliyoruz'' yazılı tişörtlerle gelen futbolculardan Osman Kurtuldu, teknik direktörlerinin futbolun yanı sıra herşeyle ilgilendiğini belirterek, ''Olaylar nedeniyle doğru dürüst antrenman yapamıyoruz. Bu dış etkenler bizi etkiliyor. Biz de elimizden geldiği kadar gururlu bir şekilde sezonu bitirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Ali Aliyev ise Diyarbakırspor'un bir düşüş içinde olduğunu ancak bir çıkışı da gerçekleştireceğini savunarak, ''Takım şampiyon olduğu zaman herkes pastadan payını istiyor. Gerçek destekleyiciler, kötü zamanlarda takıma destek çıkanlardır. Karşıyaka'ya yaptığı çağrıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ama Diyarbakırspor her türlü masrafını karşılar'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER