DÜNYADAN FUTBOL

İtalya'nın Yılmaz Vural'ı kovuldu!

Serie A ekiplerinden Fiorentina'da, oyuncusunu yumruklayan teknik direktör Delio Rossi'nin işine son verildi.

İtalya'nın Yılmaz Vural'ı kovuldu!
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'da, oyuncusunu yumruklayan teknik direktör Delio Rossi'nin işine son verildi.

Deneme

Fiorentina'nın dün akşam evinde oynadığı Novara maçı, teknik direktör Delio Rossi'nin ''Mor Menekşeler'' olarak anılan takımın başında çıktığı son karşılaşma oldu.

Delio Rossi ile Fiorentina'nın yollarını ayırmasına neden olan olay, maçın 32. dakikasında gerçekleşti. Teknik direktör Rossi, takımının 30. dakikada 2-0 geriye düşmesi üzerine oyuncu değişikliğine gitti. Oyundan Sırp oyuncu Adem Ljajic'i alıp, yerine Ruben Oliviera'yı alan İtalyan çalıştırıcı, oyundan çıkarak yedek kulübesine gelen Ljajic'in alkışlı protestosuyla karşılaştı. Sırp oyuncunun protestosunu gören Rossi, bir anda Ljajic'in üzerine yürüyerek, oyuncuya yumruklar savurdu.

Fiorentina yedek kulübesinde maç sırasında yaşananlar, diğer oyuncuların, ikilinin arasına girmesiyle son buldu.

Kulüp başkanı Andrea Dalle Valle, takımının 2-2 bitirdiği maçın ardından yaptığı açıklamada, "Yedek kulübesinde, Ljajic'in oyundan çıkışı sonrasında yaşanan görüntüleri maç sonunda gördüm. Bu çok ciddi hareket nedeniyle, teknik direktör ile devam etmeme kararı aldım. Rossi ile konuştum, onun için üzgünüm. O bunu hak etmiyor, ancak yapılan hareket çok ciddi. Onun iyiliği için, kimin hata yaptığını anlaması için bu kararı almak durumundaydım" dedi.

-MEN EDİLDİ-

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) dün oynanan 36. hafta karşılaşmalarından Fiorentina-Novara maçında, kendisine tepki gösteren oyuncusuna yumruklar savuran teknik direktör Delio Rossi'ye, 3 ay sahalardan men cezası verildi.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Disiplin Kurulu, televizyon görüntülerinden dayanarak, teknik direktör Delio Rossi'ye dünkü Fiorentina-Novara maçının 32. dakikasında oyundan çıkardığı için kendisini alkışla protesto eden Sırp Adem Ljajic ile yumruklu kavgaya girişmesi nedeniyle 3 ay sahalardan men cezası verdi.

Rossi'nin, Fiorentina kulübündeki işine de başkan Andrea Dalle Valle tarafından maçın hemen ardından son verilmişti.

Bu arada, olayın diğer kahramanı Sırp futbolcu Adem Ljajic de kadro dışı bırakıldı.

Fiorentina'da Rossi'den boşalan teknik direktörlük görevine kulüp menajerliğini yürüten Vincenzo Guerini getirildi. Guerini'nin bitimine 2 hafta kalan Serie A'nın 2011-2012 sezonunun sonuna kadar bu görevi yürüteceği açıklandı. Başkan Dalle Valle'nin gelecek sezon için teknik direktör adayının Luciano Spalletti olduğu ileri sürüldü.

''Mor menekşeler'' olarak anılan Floransa şehrinin takımı, bu sezon ligde istediği performansı sergileyemezken, 36 haftası geride kalan Serie A'da, 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 yenilgiyle 15. sırada bulunuyor.

Kaynak: AA

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER