GALATASARAY

İşte Kadıköy'deki zaferin 4 formülü

Galatasaray teknik direktörü Terim, 19 yıl sonra Kadıköy'de kendilerini zafere götürecek planın tüm ayrıntılarını düşündü.

İşte Kadıköy'deki zaferin 4 formülü

1- Kontrolden çıkmayın, provokasyonlara karşı uyanık olun
2-Dirar ve Moses’ı yalnız bırakmayın, fırsat tanımayın
3-F.Bahçe’nin bu sezon duran toptan yediği 11 golü var
4-Rakip savunmanın merkezi, “maden” olarak görülüyor.
 
Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, zafere varış planını hazırladı. Cim-Bom’un deneyimli hocası, Fenerbahçe Ülker Stadı’nda 19 yıl sonra kazanmanın formülünü belirlerken, tüm detayları düşündü, futbolcularını da bu yönde uyardı. 
İşte Terim’in kafasında üç puanı getirecek planlama:
 
1 - ÖFKE KONTROLÜ: Sarı-kırmızılı teknik kadro, bu derbi öncesi mümkün olduğunca ortamı sakinleştirmeye, futbolcuları gerilimden uzak tutmaya çalıştı. Derbide oyunculardan saha içindeki provokasyonlara karşı uyanık olmaları söylendi. Özellikle de Belhanda ve Diagne’ye, ‘Kontrolden çıkmayın’ uyarısı yapıldı.
 
2 - DİRAR VE MOSES’A DİKKAT: Fenerbahçe’nin formda isimlerine özel önlemler alınacak. Bunların başında da Dirar ve Moses geliyor. Bu nedenle her iki bek Mariano ve Linnes’ten dikkatli olmaları istenirken, yine ön tarafta kanatlarda oynayan Feghouli ve Onyekuru’dan gerideki oyuncuları yalnız bırakmamaları söylendi.
 
3 - FENERBAHÇE’NİN ZAAFI: Rakibin duran toplardaki zaafı da Galatasaray için büyük avantaj olarak görülüyor. Fenerbahçe’nin bu sezon duran toplardan yediği 11 gol de futbolculara gösterildi. Donk, Fernando gibi isimlerin Diagne’yi bu duran toplar ve kenar ortalarda yalnız bırakmaması anlatıldı.
 
4 - ‘MADEN’ ORTADA: Fenerbahçe’nin özellikle savunmanın merkezinde yaşadığı problemler özellikle işlendi. Bu noktada Belhanda’nın gol bölgesine koşuları ve yine Diagne’nin etkisiyle oluşacak boşlukları Onyekuru, Feghouli ve Ndiaye’nin değerlendirmesi söylendi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER