DİĞER HABERLER

İstanbul 2020 için tarihi çıkarma!

Türkiye, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı için Buenos Aires'te yapılacak son sunuma Başbakan Erdoğan ile birlikte 600 kişilik bir kafile ile gidecek.

İstanbul 2020 için tarihi çıkarma!
Türkiye, Buenos Aires'te yapılacak ve 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin belli olacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) toplantısına tarihinin en kalabalık kafilesi ile çıkarma yapmaya hazırlanıyor.  
 
7 Eylül tarihinde yapılacak toplantı öncesi IOC üyeleri önünde sonsunumunu yapacak olan Türk heyetinin, yaklaşık 600 kişiden oluşacağıöğrenildi.

RUSYA'DAN ARJANTİN'E

Toplantıya St. Petersburg'daki G20 zirvesine katıldıktan sonra özel uçaklageçecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte BaşbakanYardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise 3 Eylül'deki ilk kafilede Buenos Aires'e gidip, olimpiyatların alınmasını çok isteyen ve bunun için büyükdestek veren Başbakan Erdoğan'ın IOC üyelerine son kez yapacağı sunumla ilgili hazırlıkları gözden geçirecek.

KAFİLE ÜÇ AYRI TARİHTE GİDECEK

İstanbul'un Madrid ve Tokyo ile yarışacağı Buenos Aires'teki sunuma 600 kişilik ekip, üç ayrı tarihte gidecek. TMOK Başkanı Uğur Erdener, 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, 2020 hazırlıklarını yürüten ekibin yeraldığı 100 kişilik ilk kafile 3 Eylül'de Arjantin'de olacak. Ardından 5 Eylül'de bakanlar, milletvekilleri, sporcular ve basın mensupları gidecek. 6 Eylül'de ise Başbakan Erdoğan ve beraberindeki ekip çıkarma yapacak.

SUNUMDA BAŞBAKAN KONUŞACAK

Türkiye, 7 Eylül'de oylama öncesi IOC üyelerine son kez sunum yapacak. Konuşmasında özellikle hükümet desteğini vurgulayacak olan Başbakan Erdoğan'ın toplantıda Türkiye'nin 2020 Olimpiyatı'na ev sahipliğini almak için sır gibi saklanan ve Türkiye'nin lehine olacak en önemli kozunu burada kullanacağı öğrenildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER