DÜNYADAN FUTBOL

Irkçı sözler futbolcuyu ağlattı

Hertha BSC Berlin'in bazı taraftarları, hazırlık maçında, 4. Lig takımı Babelsberg'de oynayan siyahi isim Babacar N'Diaye'ye ırkçı hakaret ettiler.

Irkçı sözler futbolcuyu ağlattı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in bazı taraftarları, Hertha'nın Alman 4. Lig takımı Babelsberg'e karşı oynadığı hazırlık maçında, bu takımda oynayan siyahi futbolcu Babacar N'Diaye'ye ırkçı sözlerle hakaret ettiler.

Bild gazetesi, Hertha taraftarlarının, karşılaşmanın ilk yarısında N'Diaye'ye ırkçı sözlerle hakaretlerde bulunduklarını, olayın büyümemesi için Hertha oyuncuları Arne Friedrich ve Josip Simunic'in araya girdiğini, karşılaşmanın hakeminin de kısa bir süre oyunu durdurduğunu yazdı.

Polisin daha sonra, hakaret eden bir kişiyi ve yanında bulunan 4 arkadaşını stattan çıkartarak kendilerine stada girme yasağı koyduğu belirtilen haberde, polisin, bu taraftarlara karşı daha ne gibi önlemler alınabileceği konusunda araştırmalar yaptığı ifade edildi.

Gözyaşlarını tutamayan ve Friedrich tarafından sakinleştirilmeye çalışılan N'Diaye, kendisine sürekli bir şekilde ''Neger'' (zenci) şeklinde hakaret edildiğini belirterek, ''Ben bu taraftara futbol sahasında olduğumuzu ve dikkatli davranması gerektiğini söyledim. Buna karşı sessiz kalamazdım. Aksi takdirde bu taraftar bize hep bu şekilde davranabileceğini düşünür'' dedi.

Hertha BSC Berlin'in basın sözcüsü Hans-Georg Felder de, bu tür olayları kesin bir şekilde kınadıklarını ifade ederek, ''Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının bizde hiç bir şekilde yeri yok. Polisin alacağı tüm önlemleri destekleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER