DÜNYADAN FUTBOL

Irak'ın hükmen yenilgisine tepki

Irak'ın 27 Kasım'da 2-0 kazandığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) maçında 3-0 hükmen mağlup sayılmasına tepkiler büyüyor..

Irak'ın hükmen yenilgisine tepki
FIFA'nın, Londra-2012 Olimpiyatları Asya elemelerinde, Irak'ın 27 Kasım'da 2-0 kazandığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) maçında sarı kart cezalısı futbolcu oynattığı gerekçesiyle 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, en büyük tepki Özbekistan'dan geldi..


Asya elemeleri B Grubunda, 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayan ve lider durumda bulunan Özbekistan'ın Teknik Direktörü Vadim Abramov, FIFA'nın söz konusu kararıyla, BAE'nin 3 puan almasına değil, 3 puanla birlikte 3 golü de hesabına yazdırmasına şaşırdığını dile getirdi.

Abramov, kurallara göre hükmen galip sayılan takımın 3 golü de hesabına yazdırdığına dikkati çekerek, ''Grupta puanların eşit olması durumunda gol sayısı da çok büyük önem taşıyacak. Bu durumda her bir golün ne kadar değerli olacağını tahmin etmek zor değil'' diye konuştu.

Buna rağmen, Londra-2012'ye gitme hedeflerinin değişmediğini ve oynayacakları son 2 maçta da olumlu sonuç alarak, olimpiyatlara gitmeyi amaçladıklarını belirten Abramov, FIFA'nın bu kararının, kendilerini hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyeceğini ve ekibinin olimpiyat oyunlarına her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı.

-Irak aslında BAE'yi yaşı büyük futbolcu oynatmakla suçlamıştı-

Irak Futbol Federasyonu, 5 Şubat'ta kendi sahasında Birleşik Arap Emirlikleri karşısında aldığı 1-0'lık yenilginin ardından, bu maçta rakip takım oyuncusu Ahmed Ali'nin 23 yaşından büyük olduğunu iddia ederek, FIFA'ya şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Bunun ardından FIFA'ya, BAE Futbol Federasyonu'ndan gelen açıklamada, futbolcunun kulübü Bani Yas'ın resmi sitesinde, futbolcunun yaşının yanlış yazıldığı ve karışıklığın bundan kaynaklandığı belirtilerek, Ahmed Ali'nin gerçekte 28 Ocak 1990 doğumlu olduğu ve 22 yaşında olması sebebiyle bir ihlal yapılmadığı kaydedildi.

Bu arada, BAE ile Irak arasında 27 Kasım'da oynanan ilk maçta, Irak'ın daha önceki maçlarında 2 sarı kart cezalısı konumuna düşen Feysel Jassim'i oynattığı tespit edildi. FIFA bunun üzerine 27 Kasım'da oynanan ve Irak'ın BAE'yi 2-0 yendiği maçın sonucunu iptal ederek, Irak'ın hükmen yenik sayılmasını kararlaştırdı.

Londra-2012 Olimpiyatları Asya elemeleri "B" Grubundaki son durum şöyle:

takımlar O G B M A Y P

1 BAE 4 2 2 0 4 0 8

2 Özbekistan 4 2 2 0 4 0 8

3 Avustralya 4 0 3 1 0 2 3

4 Irak 4 0 1 3 0 6 1

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER