SPOR GÜNDEMİ

İnterpol atletizme el atıyor

Interpol tarafından yapılan açıklamada, rüşvet, doping ve yolsuzluk iddialarına yönelik Fransa'nın önderliğindeki uluslararası soruşturmanın koordinesinin yapılacağı duyuruldu.

İnterpol atletizme el atıyor

Olimpiyatlar ve önemli uluslararası yarışmalarda altın madalya kazanan isimlerin de bulunduğu 39 ülkeden 225 atletin, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından doping yaptığının tespit edilmesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadığı iddiası soruşturuluyor.

İsmi geçen atletler arasında uluslararası organizasyonlarda derece elde eden 58 Rus, 25 Kenyalı, 5 Fransız ve 3 Büyük Britanyalı ismin yer aldığı öne sürülüyor.

Şike için vatana ihanet davasıDünya bir çok şike haberiyle çalkalanırken, gelen son haber bazı ülkelerde şikenin ne kadar büyük suç olduğunu gözler önüne serdi. Şike yapmak vatan hainliğiyle eşdeğer.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yayımladığı rapora göre, doping kullanan Rus atletlerin testlerden geçebilmesi için sahte laboratuvarlar kurulmuş.

Fransız savcılar, WADA'dan gelen bilgiler doğrultusunda, 16 yıldır sürdürdüğü IAAF başkanlığını ağustos ayında bırakan Lamine Diack'ın gözaltına alınmasını karar vermiş, 82 yaşındaki eski yönetici denetim altında tutulmak şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanacak Diack, rüşvet almak ve kara para aklamakla suçlanıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER