DİĞER HABERLER

İnşaatta çalışıyordu! Avrupa Şampiyonu oldu

Gaziosmanpaşa’da çalıştığı inşaata giderken gördüğü milli sporculara özenerek spora başlayan 24 yaşındaki genç sporcu Cafer Gök, muay thaide Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

İnşaatta çalışıyordu! Avrupa Şampiyonu oldu - Sayfa 1

24 yaşındaki genç sporcu Cafer Gök, 5 yıl önce Gaziosmanpaşa’da babasıyla çalıştığı inşaata giderken gördüğü, antrenman yapan milli sporculara özenerek spora başladı. Antrenörü ise maddi durumu iyi olmayan Gök’ten hiçbir ücret almadan onu spor salonuna alarak hayallerinin kapısını da aralamasını sağladı. Gök, spora başladıktan sonra sabahtan akşama kadar inşaatta çalışsa da hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmedi. 

İnşaatta çalışıyordu! Avrupa Şampiyonu oldu - Sayfa 2

İSTANBUL'DA YAŞAM MÜCADELESİ
Sabah çimento torbalarını taşıyan akşam ağırlık barlarını kaldıran genç sporcu azmiyle çevresindeki herkese de örnek oldu. Genç sporcu, zorlu hayatında ailesi de Tekirdağ’a taşınınca İstanbul’da tek başına yaşam mücadelesi vermeye başladı. İnşaattan kalan kısıtlı zamanlarında azimle, hırsla yaptığı antrenmanlarla başarılarını da tuğla tuğla ördü.

İnşaatta çalışıyordu! Avrupa Şampiyonu oldu - Sayfa 3

ŞAMPİYONLUKLAR GELDİ
Spora başladıktan kısa süre sonra milli sporcu olan Gök, bir sene sonra 2014 yılında muay thai Türkiye şampiyonu oldu. Aynı yıl Avrupa’da da muay thai şampiyonu olarak Türk bayrağını dalgalandıran Gök, 2019 yılında kick boks branşında da Türkiye şampiyonluğu elde etti.

İnşaatta çalışıyordu! Avrupa Şampiyonu oldu - Sayfa 4

SPONSOR ARIYOR
Sponsor bulamadığı için hala inşaatta çalışan geceleri bazen inşaatta bazen spor salonda kalan Gök, yeterince antrenman yapamasa da başarıya doymuyor. Gök, İnşaatta çalışırken molalarda çimento torbalarını üst üste dizerek kum torbasına vuruyormuşcasına antrenmanlarına da devam etti. Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade eden genç sporcunun tek isteği ise sponsor bulabilmek.