DİĞER HABERLER

İngiltere'den onay geldi! Microsoft Activision Blizzard'ı satın aldı

2022 yılının ocak ayından bu yana devam eden Microsoft - Activision anlaşması sonunda hayata geçiyor. Birleşik Krallık'tan gelen son onayla birlikte, Microsoft, 68,7 milyar dolar karşılığında Activision-Blizzard'i bünyesine katıyor.

İngiltere'den onay geldi! Microsoft Activision Blizzard'ı satın aldı

Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da gerekli onayları almıştı, ancak İngiltere'den yeşil ışığı alabilmek için bir süredir bekliyordu. CMA'dan gelen son açıklamayla birlikte 68,7 milyar dolarlık bu devasa anlaşma belirli şartlar altında onaylandı.

CMA, bulut oyunları pazarındaki rekabet konusundaki endişeler nedeniyle başlangıçta birleşmeye karşı çıkmıştı. Ancak Microsoft, Activision-Blizzard'ın bulut oyun haklarını Ubisoft'a devretme anlaşması yaparak bu endişeleri giderdi ve onay sürecini hızlandırdı.

Microsoft için bu büyük satın alma işlemi, Activision-Blizzard'ı bünyesine katma çabalarının yaklaşık 20 ay sonrasına denk geliyor. Önceki onaylar doğrultusunda Call of Duty oyunlarının PlayStation platformu için önümüzdeki 10 yıl boyunca sunulmaya devam edeceği öngörülüyor.

Activision'ın CEO'su Bobby Kotick, çalışanlara gönderdiği bir açıklamada, "Şimdi artık kapanış için gerekli tüm yasal onaylara sahibiz ve bu büyük birleşme sayesinde dünya genelinde daha fazla oyuncuya mutluluk ve bağlantı getirme fırsatını dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu anlaşma, Microsoft tarihindeki en büyük satın alma işlemi olarak dikkat çekiyor ve aynı zamanda şirketi dünyanın en büyük üçüncü oyun dağıtımcısı konumuna getirecek, bu da oyun dünyasının geleceğine etki edecek önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER