YAZARLAR

İhanet Starları

İnsanlığın olmazsa olmaz bir duruşu var, adamlık ve dürüstlük..

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Futbolumuzu hırpalayan gerçeklerin temelinde zavallı başkanlar var. ikiyüzlülük sanatında bir numara olan. Kendini kurtarmak adına para verip teknik direktör ayartan, ahlaklı duruş sergilemekten uzak... star başkanlar!

Ligin üst sıralarına tutunmak için mütevazi bir takımın teknik direktörünü ayartmak, Karabükspor'un elinden almak sportif asalete, Galatasaray'a yakışır mıydı ? Bu ucuz alışverişler ancak böyle transferleri gerçekleştiren ihanet starlarına yakışırdı.

Oysa, bazı zorluklar yaşamı onurlandırır.

Zorlukları aşarak başarıya ulaşmak güzel olandır aslında. İşin kolayına kaçarak, ahlaki değerleri hiçe sayarak bir takımın hocasını transfer ederek değil. İşte bu yüzden Avrupa'da başarısız olan futbol bütünlüğümüz sizlere ömür.

O günlerin yarınları da vardı. İşte bugün!

O gün işte böyle geldi,çattı. Karabükspor'u yarı yolda bırakan, bir avuç dolar uğruna Galatasaray'ın ucuz futbol teklifine koşan İhanet Starı Tudor, Galatasaray'dan kovuldu. Futbolun ahlaksız tekliflerinde, star başkan Dursun Bey sıra siz de. Size de pek yakında bu sinemada "güle güle" diyen birilerinin çıkması an meselesi..

Özetlersek;

Lig'in başlarında Küçük bütçelerle lig' de başarılı olan Karabükspor'a "Futbolun İhanet Starları" İgor Tudor ve Dursun Özbek, haksızlık yapmıştır. Karabükspor'un dengesini bozmuşlardır. Oysa, Karabükspor iyi oyunculardan kurulu bir takım. Süper Lig puan durumunda Lig sonuncusu olması bu yüzdendir.

Karabükspor başkanı Hikmet Ferudun Tankut, dik duruşuyla Galatasaray başkanına, İgor'u baştan çıkartan bu transferin ahlaki değerlere sığmadığını söylemesi yerinde bir sözdü.

Sevgili Hikmet Ferudun Tankut başkan: bundan sonra teknik direktör transfer ederken, karakter analizi yapınız lütfen!
Bir avuç doların peşine koşan, sonunda arka kapıdan kovularak nasibini alan Tudor gibilerinin ihanetine uğramamanız için.

Gelelim "Bir Avuç Dolar" için Karabükspor'u yarı yolda bırakıp kaçan, ihanet starı, İgor Tudor'a:

İhanet bir ruh hali değil, karakterin dökülüş biçimidir.

Güçlüden yana olan korkaklara, güç merkezi değiştikçe dönen fırıldaklara, yani Tudor gibi kaypaklara beş paralık değer vermemek gerekir. Böyle "İhanet Starlarına" Voltaire'in sözünü armağan etmek gerekir.

Çözemedim bazılarını, uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar..

Yorumlar
TREND HABERLER