FUTBOL

Herkes merak ediyor! Seçim bitti belediye takımlarına ne olacak?

Futbolda profesyonel liglerde 21 belediye takımı var. Bu sayı, erkek ve kadın en üst iki basketbol liginde 26, voleybolda ise 36. Merkezi ve yerel yönetimlerin yaklaşımı, takımların ve sporcuların kaderini belirleyecek.

Herkes merak ediyor! Seçim bitti belediye takımlarına ne olacak?

Türkiye’deki siyasi ve toplumsal yapıyı etkilemesine kesin gözüyle bakılan yerel seçimler sporu da yakından ilgilendiriyor. Yeni seçilecek belediye başkanlarının spora yaklaşımı ve merkezi yönetimin çıkaracağı yasalar, belediye takımlarını ve bu takımlarda forma giyen sporcuları yakından ilgilendiriyor. En popüler üç takım sporu futbol, basketbol ve voleybolun en üst liglerinde 100'e yakın belediye destekli veya doğrudan belediyeye bağlı takım bulunuyor. Futbolda en üst iki ligde sadece bir belediye takımı var: Süper Lig'de mücadele eden BB Erzurumspor.

SALONDA DAHA ÇOK

TFF 2. Lig'de 11, TFF 3. Lig'de de 9 olmak üzere futbolda toplam 21 belediye takımı var. Maliyetleri düşük olduğu için belediyelerin asıl tercihi salon. Basketbolda erkek-kadın tüm liglerdeki takımların 47'si (neredeyse yarısı) belediyelere ait. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 5, Kadınlar Süper Lig'de 6, Türkiye Basketbol Ligi'nde 9, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 6 olmak üzere en üst 4 organizasyonda 26 belediye takımı bulunuyor. Bu sayı voleybolda 36. Vestel Venus Sultanlar Ligi: 3, Efeler Ligi: 6, Erkekler 1. Lig: 19, Kadınlar 1. Lig: 8. En üst dört ligde toplam 80 takım var.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER