TENİS

Hem güzel hem 1 numara

Kadınlar teniste sezona, wimbledon'ı kazanarak kariyerindeki ilk grand slam zaferini elde eden, çıkışını wta championships şampiyonluğuyla süsleyen ve bir yıl içinde 32 basamak birden yükselerek wta listesinde 2. sıraya yerleşen çek petra kvitova damgasını vurdu.

Hem güzel hem 1 numara - Sayfa 1

Kadınlar teniste sezona, Wimbledon'ı kazanarak kariyerindeki ilk Grand Slam zaferini elde eden, çıkışını WTA Championships şampiyonluğuyla süsleyen ve bir yıl içinde 32 basamak birden yükselerek WTA listesinde 2. sıraya yerleşen Çek Petra Kvitova damgasını vurdu.

Hem güzel hem 1 numara - Sayfa 2

Bu yıl oynadığı 73 maçın 60'ını kazanan ve sezonu 6 şampiyonlukla kapatan 21 yaşındaki Kvitova, gerek elde ettiği başarılar, gerekse oyun hakimiyetiyle sezonun en parlak ismi olarak göze çarptı.

Hem güzel hem 1 numara - Sayfa 3

Kvitova, bu başarıları sayesinde yılın kadın tenisçisi unvanına da layık görüldü.WTA 2010 sıralamasının Grand Slam şampiyonluğu olmayan lideri Caroline Wozniacki, 4 büyük turnuvadan herhangi birini bu yıl da kazanamamasına rağmen listenin zirvesindeki yerini korumayı başardı.

Hem güzel hem 1 numara - Sayfa 4

Wozniacki, bu yıl 6 turnuvayı kazanarak kariyerindeki 18. şampiyonluğunu elde etti.Dünya sıralamasının eski bir numarası Dinara Safina'nın, sakatlığı nedeniyle aktif sporculuğu bıraktığını açıklaması yılın üzüntü yaratan haberlerinden biri oldu.