YEREL HABER

Hayrünnisa Gül curling oynadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Curling Arenayı gezdi.

Hayrünnisa Gül curling oynadı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, curling oynadı.
 
Gül, himayelerinde gerçekleştirilen 6. Konuşan Kitap Şenliği için geldiği Erzurum'da, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan Curling Arenayı gezdi.

Salona girişte sporcuların sevgi gösterisinde bulunduğu Gül, antrenörlerden bu sporun nasıl oynandığı konusunda bilgi aldı. Kentte 23-26 Mayıs arasında gerçekleştirilecek Türkiye 1. Lig final maçı için 10'u bayan 20 takımın antrenmanını da izleyen Gül, curling taşını hedefe sürükledi.

Hayrünnisa Gül, sporcu ve antrenörlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. 
 
CURLING SPORU NEDİR?

Curling, 42 metre boyu, 4,3 metre eni olan buzdan bir pist (rink) üzerinde oynanan olimpik bir takım oyunudur. Buz üzerine disk şeklinde iç içe çizilmiş üç halka hedefi, evi oluşturur. Pistin iki ucunda olan 3,66 m çapındaki evin; oyun hattı, hogdan uzaklığı 6,4 m, birbirlerinde uzaklığı 34,7 m.'dir. Puan, ev'in merkezine karşı takımdan daha yakına taş atarak kazanılır. Hassaslık seviyesi ve kazanmak için ortaya konan stratejik düşüncenin karmaşık yapısı sayesinde curling "buz üzerinde satranç" olarak değerlendirilir.

Curling'e dair en eski kayıt; 1541 yılında İskoçya'da 4'er oyuncudan oluşan iki takımın mücadelesi olarak oynandığını göstermektedir. İlk kez 1924 Kış Olimpiyatları'nda bir olimpik spor olarak yer alan körling, 1998 Kış Olimpiyatları'ndan beri olimpiyatlarda resmî spor olarak yer almaktadır. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER