FUTBOL

Hasan Çetinkaya'dan Ali Koç'a tavsiye! 'Aykut Kocaman ile...'

Aziz Yıldırım'ın başkanlığında uzun yıllar Fenerbahçe'de idari menajerlik yapan Hasan Çetinkaya, Ajansspor'a konuştu. Sportif Direktörlük görevi için neler düşünüyor? Yeni teknik direktör kim olacak? Berke Özer'e hangi tavsiyede bulundu? Tüm sorular yanıt buldu.

Hasan Çetinkaya'dan Ali Koç'a tavsiye! 'Aykut Kocaman ile...' - Sayfa 1

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU

Ali Koç'un başkanlığa gelmesinin ardından kulüpten ayrılan ve Belçika'nın Westerlo Kulübü'ne idari menajer olan Hasan Çetinkaya ile Fenerbahçe ve Türk futbolunu değerlendirdik.

Hasan Çetinkaya'dan Ali Koç'a tavsiye! 'Aykut Kocaman ile...' - Sayfa 2

Fenerbahçe'nin istikrar sağlayamadığını anlatan Çetinkaya, "Üst üste hamleler var, ancak tutmadı. Yapılanma isteniyor. Bunun için doğru kararları alarak devam edilmeli. Sportiif Direktör sadece transfer yapan kişi değildir.Fenerbahçe aklı selim bir şekilde sorunları ele alıp ne yapmak isteniyorsa ona karar vermelidir" dedi.

Hasan Çetinkaya'dan Ali Koç'a tavsiye! 'Aykut Kocaman ile...' - Sayfa 3

Hasan Çetinkaya: "Türkiye'de herkes ana aktör olmak istiyor"
Kulübün kendi doğrularıyla hareket etmeye çalıştığını ama sosyal medyanın da yön vermeye çalıştığını savunan Çetinkaya, "Fenerbahçe yönetimine sosyal medya tarafından yöneldirilme yapılmaya çalışılıyor. Bir yapı kurulması gerekli.

Hasan Çetinkaya'dan Ali Koç'a tavsiye! 'Aykut Kocaman ile...' - Sayfa 4

Türkiye'deki futbolda söz sahibi olmak isteniyorsa, taşları yerine oturtup doğru organizasyon kurulmalıdır. Teknik, taktik, yönetim ve daha fazlası olarak Avrupa'da çok sayıda örnekleri var. Bu yapılar kurulurken kulübün yapısı da önemli. Türkiye'deki futbolda herkes ana aktör olmak istiyor ve böyle olunca hatlar birbirne giriyor.