DİĞER HABERLER

Hamza Yerlikaya uzun yıllar sonra minderlere geri döndü

2007 yılında sporculuk hayatına son veren Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, uzun yıllar sonra minderlere geri döndü.

Hamza Yerlikaya uzun yıllar sonra minderlere geri döndü
17 yaşında iken Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandığı için Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından "Asrın Güreşçisi" ilan edilen Hamza Yerlikaya, Ankara'da kampa giren minik güreşçiler ile kısa bir antrenman yaptı.

2 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa Şampiyonluğu bulunan ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Hamza Yerlikaya, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer alan kamp eğitim tesislerinde hazırlıklarını sürdüren Serbest ve Grekoromen stil minik güreşçiler ile bir araya geldi. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanabilmek adına çalışmalarını yürüten minik pehlivanlar, antrenmanlarını yerinde takip eden Yerlikaya’dan birkaç konuda teknik bilgi aldılar. Sporculara bilgi verdikten sonra mindere giren Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, “Kol bağlayarak yarı çırpma” ve “El ense ile arkaya çekiş” konularını, minik güreşçilere uygulamalı olarak gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kendilerine verdikleri destek doğrultusunda altyapıya büyük oranda yatırım yaptıklarını belirten Başkan Hamza Yerlikaya, sporcularla aynı havayı teneffüs ederek dünyanın zirvesine çıkacaklarını ve 2020 olimpiyatlarında birden fazla sıklette altın madalya kazanacaklarını söyledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER