Güreşçiler Kırkpınar'a dualarla uğurlandılar
Manisa şampiyonu Kulalı pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne dualar eşliğinde uğurlandılar.
Kulalı pehlivanlar bu yıl 649.'su düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne "Allah derman versin" diyerek, dualarla uğurlandılar. Pehlivanları Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, Halk Eğitim Müdür Şevket Akar ve Halk Eğitim Baş Müdürü Yardımcısı Ercan Özgün yolcu etti.
Kula Halk Eğitim Merkezi Kulübü Güreş Takımı Pehlivanları bu yıl 649. düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Edirne'ye hareket etti. Çeşitli boylarda yaklaşık 30 pehlivanın katıldığını belirten antrenör Emir Himmet Çağılcı başkanlığındaki pehlivanlar, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Kula kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret etti.
Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar pehlivanlara güvendiklerini belirterek, "Bu yıl ilçemize başarıyla temsil ederek madalyalarla döndüler en son olarak ta Manisa şampiyonluğunu takım halinde bizleri hediye ettiler hepsini canı gönülden kutluyor Kırkpınar dan dereceyle döneceklerini inanıyorum dedi.
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı konuşmada kaymakamlık olarak sizlere sahip çıkacağız ve her zaman arkanızda olduğumuzu bilin ve her zaman da desteklemeye devam edeceğiz. Kırkpınar'da başarılı dereceler alacağınızdan eminiz diyerek , "Gücünüzü kanıtlayın" dedi.
Kula belediye başkanını ziyaretleri esnasında başkan Aşkın pehlivanlara yeni bir müjde vererek Manisa bölgesi güreş merkezinin Kula da kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi başkan Aşkın pehlivanlara moral vererek, Kula'nın adını Kırkpınar'da iyi temsil etmelerini istedi.
Daha sonra belediye başkanlığı odasında dua edilerek güreşçiler Edirne'ye uğurlandı.