DİĞER HABERLER

Güreş Şampiyonası için kadro belirlendi

İstanbul'un 12-18 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Dünya Güreş Şampiyonası için geri sayım başladı.

Güreş Şampiyonası için kadro belirlendi
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyona için ülkeler hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken, organizasyonda serbest, grekoromen ve bayanlar kategorilerinde mücadele edecek Türk sporcular belli oldu.

Şampiyonada Türkiye adına yarışacak sporcular ve organizasyon süreciyle ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, milli sporcuların hepsiden madalya beklediklerini söyledi.

Türk Milli Takımı kadrosunda geçmiş yıllarda şampiyonluklar yaşayan isimlerin olduğunu belirten Çeker, ''İstanbul'da seyirci avantajımızı kullamak istiyoruz. Şampiyonada 21 sporcumuz müsabakalarda yer alacak. Sinan Erdem Spor Salonu çok büyük bir tesis. Burada dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce sporseveri ağırlayacağız. Şampiyonayı izlemek için sadece İran'dan 8-10 bin civarında güreşseverin Türkiye'ye geleceğini tahmin ediyoruz. Şampiyona öncesinde salonu nasıl dolduracağız diye düşünüyorduk. Şimdi ise burada Türk seyircisinin hakimiyetini nasıl kuracağız diye düşünüyoruz'' dedi.

Şampiyonada yer almak için şu ana kadar 110'a yakın ülkenin başvuruda bulunduğunu ifade eden Çeker, ''Bu sayının ilerleyen günlerde artacağını düşünüyoruz. İstanbul'da yaklaşık 140'a yakın ülkenin mücadele edeceğini öngörüyoruz. Çünkü bu şampiyona 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları için baraj niteliği taşıyor. Dolayısıyla güreşte iddialı olan bütün ülkeler buraya tam kadrolarıyla gelecektir. Bizleri çok heyecanlı müsabakalar bekliyor. Hem serbest hem de grekoromen stilde en az 4-5 sporcumuzun barajı geçeceğini düşünüyorum. Bunu başaracak güçteyiz. Bayanlarda da 1-2 sıklette olimpiyat vizesini alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Çeker, milli takım sporcularının çeşitli kamplarla hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

''Serbest milli takımı, Bolu Aladağ'da, grekoromen milli takımı ise federasyonumuza ait olan Sarıyer Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürüyor. Bayanlar milli takımı şu anda izin yapıyor. Onlar da 24 Ağustos tarihinde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda şampiyona hazırlıklarını sürdürecek. Sporcularımız yakın bir zamanda müsabaka seviyesindeki atmosferde çalışmalarını sürdürecekler. Sporcuların performansları, antrenörlerin durumu ve kamp yerlenin ortamı gibi faktörlere dikkat etmek zorundasınız. Görevde olduğumuz süre içerisinde antrenör ve kondisyoner değişikliğine gittik ve bu denemelerin sporcu performanslarına çok büyük katkısı olduğunu gördük. Umarım yaptığımız değişiklikler dünya şampiyonasında meyvelerini verir.''

-MİLLİ TAKIM KADROSU-

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest, grekoromen ve bayanlar kategorisinde mücadele edecek sporcular şöyle:

SERBEST

-------

55 kilo: Ahmet Peker

60 kilo: Ersin Çetin

66 kilo: Ramazan Şahin

74 kilo: Batuhan Demircin

84 kilo: Serdar Böke

96 kilo: Serhat Balcı

120 kilo: Fatih Çakıroğlu

GREKOROMEN

----------

55 kilo: Ayhan Karakuş

60 kilo: Mustafa Sağlam

66 kilo: Şeref Tüfenk

74 kilo: Selçuk Çebi

84 kilo: Nazmi Avluca

96 kilo: Cenk İldem

120 kilo: Rıza Kayaalp

BAYANLAR

--------

48 kilo: Burcu Kepiç

51 kilo: Sümeyye Sezer

55 kilo: Emriye Musta

59 kilo: Leyla Metin

63 kilo: Muhçu Hatun

67 kilo: Burcu Örskaya

72 kilo: Simge Yılmaz

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER