SPOR MEDYASI

Güntekin Onay'dan şok sözler! 'Cesaret ister'

Hürriyet Gazetesi yazarı Güntekin Onay Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu hafta Sivasspor Alanyaspor maçına dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Yusuf Özışık
Yusuf Özışık[email protected]
Güntekin Onay'dan şok sözler! 'Cesaret ister' - Sayfa 1

Sivasspor, son derece kontrollü, savunma emniyetinden ödün vermeyen, Beşiktaş’a alan bırakmayan defansif bir oyun ortaya koydu. Bu anlayış karşısında pozisyon üretmekte zorlanan bir Beşiktaş gördük. Büyük ölçüde duran topların sonucu belirleyeceği bir karşılaşma oldu. 

Güntekin Onay'dan şok sözler! 'Cesaret ister' - Sayfa 2

Nitekim Beşiktaş’ın 2 golü de duran toplar ile geldi. Adriano ve Caner’in yokluğunda işlemeyen sol kanat, pas trafiğinde yavaş dolaşan top, organize Sivas savunmasının arasında pozisyon zenginliği getirmedi Beşiktaş’a. Ancak siyah-beyazlılar ilk 15 dakika dışında oyunun kontrolünü tamamen elinde tuttu.

Güntekin Onay'dan şok sözler! 'Cesaret ister' - Sayfa 3

Kaleci Tolgahan ve stoper Braz’ın iyi oyunları da Sivasspor’un skoru uzun süre istediği gibi getirmesini sağladı. 

Güntekin Onay'dan şok sözler! 'Cesaret ister' - Sayfa 4

Beşiktaş’ın yediği golde olağanüstü hızlı bir Diabate’yi yakalayamadı siyah-beyazlı oyuncular. Burada bir eşleşme yanlışı olduğu kadar pozisyon hatası da söz konusuydu. Medel çabuk bir oyuncu ama süratli değil. Maçın etkisiz ismi Lens’in de neden takibi bıraktığını anlayamadım.