SPOR MEDYASI

Güntekin Onay'dan flaş Şenol Güneş ve Burak Yılmaz yorumu

Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın kendi sahasında ilk yarıyı 3-0 önde bitirdiği ancak sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldığı Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. Onay'dan Şenol Güneş ve Burak Yılmaz'la ilgili de flaş bir yorum geldi.

Güntekin Onay'dan flaş Şenol Güneş ve Burak Yılmaz yorumu

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin ardından yorumcu Güntekin Onay derbi ve Şenol Güneş hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Güntekin Onay'ın o açıklamaları;

İlginç derbinin iki yarısı gece ve gündüz kadar farklıydı. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi ilk yarıda kendi sahasına hapsetti. İkinci devrede ise bambaşka bir karakterle oynayan rakibine cevap veremedi.

Son yılların en ilginç derbisi iki devrede gece ve gündüz kadar farklıydı. Beşiktaş evinde beklendiği gibi çok agresif başladı. Fenerbahçe’yi yarı sahasına hapsetti ve golleri buldu.

İlk yarıda takım halinde hareket eden ve hem oyun hem de skor anlamında Fenerbahçe’ye büyük üstünlük kuran Beşiktaş, ikinci yarıda bambaşka bir karakterle sahada yer alan rakibine cevap veremedi. 

Golün büyüsü vardır... Fenerbahçe 3-1’i bulunca psikolojik momentumu da eline geçirdi. Hemen arkasından gelen Sadık’ın golü, Beşiktaş için de psikolojik çöküşün zirveye çıkmasına sebebiyet verdi. 3-0’dan 3-3’e gelen süreçte topu ilerde tutamayan, çok top kaybeden, telaşlı bir Beşiktaş, Fenerbahçe’ye adeta teslim oldu.

Şenol Güneş gibi tecrübeli bir teknik adamın bu bölümde devreye girip takımını ayağa kaldıracak değişiklikleri yapmakta geç kaldığını gördük. 

Özellikle buluştuğu tüm topları kaybeden Güven’in oyunda bir anda kaybolan Lens’in daha önce değiştirilmesi gerekiyordu.

Maç 3-3 olduktan sonra Burak ve Gökhan Gönül’ün silkinme çabaları, Beşiktaş’a iki pozisyon getirdi. Burak Yılmaz, birinde Volkan’ı, diğerinde ise kale direğini geçemedi. Ancak Fenerbahçe’nin son bölümde gole daha yakın olduğunu ve galibiyeti elde edebilecek pozisyonları da yakaladığını vurgulamak lazım.

Maçın adamı: Burak Yılmaz

KAÇAN 2 PUAN SORGULANMALI

Futbol teknik, fizik ve taktiksel olduğu kadar psikolojik bir oyun. Beşiktaşlı futbolcular ve Şenol Güneş kendi evinde böylesine büyük bir avantajı nasıl yitirdiklerini sorgulamalı.

Oğuzhan girmeliydi

Fenerbahçe ise bu kadar kötü giden bir sezonda bu kadar kadar kırılgan bir yapıdayken tarihi bir geri dönüşle belki de sezonu kurtaracak bir skor elde etti. 

Beşiktaş’ta ilk devre Kagawa, maçın genelinde Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül, maçın iyileriydi. Ancak özellikle koşmak dışında varlığı hissedilmeyen Güven’in çok süre aldığını da belirtmeliyim.

Ayrıca Kagawa yerine Oğuzhan’ın girmesi de Beşiktaş için daha doğru bir değişiklik olabilirdi. 

Bu derbinin yıllarca unutulmayacağını ve futbolun hafife alınmayacak, her şeye açık bir oyun olduğunu bir kez daha gördük. Sezon boyunca deplasmanda sadece 5 gol atabilen Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında 12 dakikada 3 gol atmış olması da sadece dün geceye değil, belki de sezona damga vuran futbol hikayesiydi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER