ROPÖRTAJ

G.Saray'da Başkan iyi ama ekibi zayıf

Galatasaray'ın efsane başkanı Faruk Süren, Bloomberg HT Gündem'de Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı...

G.Saray'da Başkan iyi ama ekibi zayıf

Galatasaray camiasının mutsuz olduğunu söyleyen Süren’e göre Galatasaray’ın başkanı iyi ama ekibi zayıf.
  
“Hakkımda yapay kampanyalar yürütüldü, yıprandım” diyen Süren bir daha Galatasaray yönetiminde yer almayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.
  
İşte Süren’in açıklamaları:
   
GALATASARAY CAMİASI MUTSUZ
“Galatasaray’da iyi, fedakar çalışkan bir başkan var ama ekibi zayıf. Başkanın görevlerini hafifletecek yetenek sahibi  bir ekip yok. Görünüş bu belki de yanılıyorum bir sürü meseleleri var yapması gereken, Riva’nın arazilerin değerlendirilmesi zorunlu kalmış olan iki şirketin birleşmesi buraya gelmesi hatalar zincirinden olmuştur. Ama iyi bir vizyonu yanlış uygulamada olmuştur.
 
Bugünkü yönetimin burada katkısı yok ama o iki şirketin birleşmesi artık zorunlu oldu. Ekonomik olarak birleşmedir. Bir para çıkması lazım kasadan ama en az para birleşme ile çıkar. Üçüncü hadise stadın yapımı ve onun kullanımı, oradan gelir sağlamak ve de tabi bütün bunlar Riva hariç Galatasaray’ın bir sportif başarıya ihtiyacı var. Şampiyon olalım derken, şampiyonluk kapımıza gelmişken beşinci olduk. 30-40 sene vardır beşinci olmayalı. Başarılı  transferler var tabii doğruama performans alamıyoruz. Teknik heyet doğru, pahalı bir teknik heyet aldık bundan yeterince faydalanamıyoruz. Çok karışıyoruz işlerine eğer bu kadar karışacaksak neden böyle pahalı teknik heyet aldık?
 
Bana gelen telefonlara bakarsak Galatasaray camiası mutsuz. Buna başkanın  bir çare bulması lazım çünkü bizim sistemimiz Başkanlık sistemidir. Galatasaray çekişme istemiyor oradan bir aday  şuradan bir aday çıktı. Bunu istemiyoruz. Adnan Polat’ın ön ayak olması lazım, bütün bu problemleri halledecek birilerinin gelmesi lazım. Belki eski birilerinin ama benim için bitti.”
  
G.SARAY’A BİR DAHA YÖNETİCİ OLMAM, ÇOK YARALANDIM
[page_end]G.Y: Belki bir yardım isterler o zaman ne dersiniz?
  
Yok, benimle mutlu olacaklarını  sanmıyorum ben yine vizyoner şeyler yapabilirim.
 
G.Y: Sebebi kırgınlık mı yoksa zaman  mı yok?
 
İşlerim de var, çok yaralandım. yapay olarak ben eleştiriden bahsetmiyorum, bunu deşmeye gerek yok ben biliyorum ki, yapay olarak aleyhimde çok kampanyalar yürütüldü.
 
G.SARAY’I VASITA OLARAK KULLANMAYACAK EKİP LAZIM
G.Y: Peki siz camianın ağabeyi olarak ne tavsiye ediyorsunuz?
 
F.S: Bence oturup konuşmakta yarar var. Şöyle bir profil çizmek lazım, göreve gelecek kişilerin Galatasaray’dan  beklentileri olmaması lazım, Galatasaray’a hizmet vermeleri lazım. Galatasaray’ın onlar için bir vasıta olmaması lazım.
 
TRANSFERLERİ PROFESYONELLER YAPMALI
G.Y: Şu anki ekip öyle mi?
 
F.S: Hayır genel söylüyorum. Şu anki ekip öyle bir şey yapmıyor ama yardımcı olamıyor. Transferlerin  zaten profesyoneller tarafından yapılması lazım. Artık futbol ekonomisi büyüdü. Bakın yayın ihalesinde Avrupa’da ikinci ve üçüncü sırdayız. Bedeller ödeniyor, bu rakamlar büyüyor.

Galatasaray’a geldiğimizde Riva projesi şirket birleşmeli.  Tüm bunları ortaya koyduğumuz zaman önümüzdeki 3-4 sene içinde 500-600 dolarlardan bahsediyoruz. Bunları kavrayacak bunlarla oynayacak insanlar lazım ve oradan bir beklentisi olmaması lazım, bu rahatsız ediyor Galatasaray camiasını.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER