GS-BJK derbilerinin tartışmalı kararları
Derbiler gergin ortamlarda oynanır. o gergin ortamlarda verilen tartışmalı kararlar da her zaman infial yaratır. işte kimi zaman beşiktaş, kimi zaman galatasaray camiasında infial yaratan, kolay kolay unutulmayacak 10 hakem kararı.
Derbiler gergin ortamlarda oynanır. O gergin ortamlarda verilen tartışmalı kararlar da her zaman infial yaratır. İşte kimi zaman Beşiktaş, kimi zaman Galatasaray camiasında infial yaratan, kolay kolay unutulmayacak 10 hakem kararı.
Tarih: 4 Nisan 2004 Yer: Olimpiyat Stadı Skor: GS 1 - BJK 2 HAKEM: ALİ AYDIN Beşiktaş 100’üncü yıl şampiyonluğunu yaşadıktan bir sene sonra, sezonun ilk yarısını da 11 puan farkla önde kapamıştı. Ama Fenerbahçe’nin bir maçı eksikti çünkü ikinci Fenerbahçe’nin puan kaybettiği Rizespor maçı, kural hatası nedeniyle tekrarlanacaktı. Sonuçta Fenerbahçe tekrar maçını kazandı ve ikinci yarı 8 puan farkla başladı. Ve sezonun ikinci yarısına Beşiktaş, üst üste puan kayıplarıyla başladı. İlk hafta kendi sahasında 7 kişi kaldığı maçta Samsunspor’a 4-0 yenildi. 28’inci haftadaki Galatasaray maçına gelindiğinde, Beşiktaş Fenerbahçe’nin 6 puan gerisinde kalmıştı bile… Beşiktaş camiasından hakemlere büyük tepki vardı. Bu şartlar altında gelinen haftada MHK daha sonra çok eleştirilecek bir karar verdi ve karşılaşmanın hakemi olarak Rize-Fenerbahçe maçında skandal bir karar imza atan Ali Aydın’ı atadı.
33’üncü dakikada Galatasaray ofsayt kokan bir golle 1-0 öne geçince Beşiktaş tribünlerinden uğultular yükselmeye başladı. Ama 54’üncü dakikada Ali Aydın Ahmed Hassan'ın formasına dokunulmasına penaltı çalınca bu sefer Galatasaraylı taraftarlar isyan ettiler. 87’inci dakikada Yasin'in kendi kendine attığı taklaya çalınan penaltı ile Beşiktaş maçı 2-1 kazanınca da tam anlamıyla çileden çıktılar. Maç sonrası röportajlarda Ahmed Hassan kendisi lehine verilen penaltı kararının yanlış olduğunu itiraf etti, Yasin demeç vermekten kaçındı. O zamanın menajeri Sinan Engin ise "Hakem maçı iyi yönetti" diyerek Ali Aydın'a da sahip çıktı. Esas vurucu açıklama ise fazla centilmen olması nedeniyle taraftarca eleştirilen Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'dan geldi. Kendisinden hiç de umulmayacak bir şekilde "Ali Aydın düdüğünü asmalıdır" dedi. Nitekim öyle de oldu. Oluşan yoğun tepkiler sonucunda Ali Aydın hakemlik hayatına noktayı koydu. 4 Nisan 2004’te olimpiyat Stadı’nda oynanan maç onun son maçı oldu.
Tarih: 21 Aralık 2008 Yer: Ali Sami Yen Skor: GS 4 – BJK 2 HAKEM: CÜNEYT ÇAKIR Sezonun 16’ıncı haftasına girilirken Sivas 31 puanla lider, Galatasaray 30 puanla üçüncü, Beşiktaş 28 puanla altıncı sırada… İlk sıralardaki takımlar birbirine çok yakınlar. Beşiktaş böyle bir ortamda Galatasaray’a konuk oluyordu. 8’inci dakikada Galatasaray, Servet’in attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş camiasının daha sonra uzun süre itiraz edeceği bir goldü bu. Zira Servet vurduğunda top kaleci Rüştü’nün kontrolünde gibiydi ve bundan daha birkaç hafta önce İ.B.B. maçında Beşiktaşlı Nobre buna çok benzer bir pozisyonda topa vurmuş, maçın hakemi hemen hemen aynı golü vermemişti. Bundan 5 dakika sonra Beşiktaş Delgado ile beraberliği buldu. Ama hemen birkaç dakika sonra Cüneyt Çakır bir penaltı kararı verdi. Baros atışı gole çevirdi ve ilk yarı 2-1 sonuçlandı.