SPOR MEDYASI

Göztepe Denizlispor maçında gazeteci dövüldü

Göztepe'nin Denizlispor'a yenildiği maçın ardından basın tribününe giren taraftarlar bir gazeteciye saldırdı..

Göztepe Denizlispor maçında gazeteci dövüldü

TSYD, Göztepe'nin Denizlispor'a 1-0 yenildiği maçın ardından İzmir Atatürk Stadı basın tribününe girip spor yazarı Erşan Yetişir'e saldıran holiganları kınadı..

TSYD İzmir Şube Yönetimi, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Atatürk Stadı'nda dün akşam oynanan Göztepe - Denizlispor maçında, kapalı tribünden basın tribününe geçen bir grup holiganın, spor yazarı Erşan Yetişir'e saldırdığını hatırlatarak, "Öncelikle değerli arkadaşımıza TSYD yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basın tribününe girme cüreti gösteren bu saldırganları kınıyor, kimliklerinin belirlenerek, yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyor ve Erşan Yetişir'in yalnız olmadığını hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Göztepe nereye koşuyor?


Statlarda güvenliği ve düzeni sağlamakla görevli birimlere de hatırlatmaların yapıldığı açıklamada, "Basın tribünleri, kamu hizmeti yürüten gazetecilerin görevlerini en iyi biçimde yapabilmeleri maksadıyla oluşturulmuş, 'Güvenli ve steril' bölümlerdir. Dileyenlerin rahatça bariyerden atlayıp, gazeteci dövebildiği ya da protokol tribünündeki misafirlerin sigara molası vermek üzere kullandığı alanlar değildir. Bu konuda ilgili ve yetkililerden azami hassasiyet bekliyoruz. Kendilerini 'Taraftar' olarak tanımlayan ve bu sıfatla dilediklerini yapabilecekleri vehmiyle hareket eden gruplara sesleniyoruz. Spor yazarları ve spor muhabirleri, sahada beğenmediğiniz sonuçlar ortaya çıktığında, keyfinize göre saldırıp üzerilerinden öfke gösterisi yapabileceğiniz kişiler değildir. Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Yönetimi olarak, gerek üyelerimize, gerekse zorlu koşullarda görevlerini ifa etmek için çaba harcayan meslektaşlarımıza yönelik her türlü fiili ya da sözlü saldırıya, saygısızlık içeren tutumlara ve keyfi engellemelere karşı duracağımızı, faillerine yasal çerçevede cezai işlemlerin uygulanmasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz" denildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER