DİĞER HABERLER

Gol çizgisi teknolojisine yanıt geldi

IFAB, 127. Yıllık Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Futbol turnuva organizatörleri, gol çizgisi teknolojisini kullanma konusunda özgür bırakıldı.

Gol çizgisi teknolojisine yanıt geldi
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesindeki açıklamaya göre, IFAB, İskoçya'nın Edinburg kentinde, İskoçya Futbol Federasyonu Başkanı Campbell Ogilvie'nin başkanlığında toplandı.

Toplantıda, genel olarak futbolda yapılması istenen bazı reformlar için daha geniş katılımlı bir konsültasyona ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Konsültasyonu geliştirmek için Teknik Panel ve Futbol Paneli olmak üzere 2 yeni danışma paneli oluşturulmasına karar verilen toplantıda, daha fazla şeffaflık istendi. Bunun için de FIFA Genel Sekreterliği'ne raporlama yapması için yeni bir sekretarya oluşturulmasına ilişkin teklifte bulunuldu.

Gol çizgisi teknolojisi projesiyle ilgili son gelişmelerin de sunulduğu IFAB toplantısında, ''Turnuva organizatörleri, bu sistemi bir maçta mı, yoksa her maçta mı kullanıp kullanmayacağına kendisi karar verir'' kararı alındı.

Toplantıda, elektronik performans monitor sisteminin kullanımıyla ilgili ise yeni bir konsültasyon kurulunun oluşturulmasına karar verdi.

-Oyun kuralları-

IFAB'ın toplantısında, Futbolun Oyun Kuralları'ndaki bazı değişiklik talepleri de gündeme geldi. ''Ofsayt'' başlıklı 11. maddede yer alan, ''rakibe müdahale ederek veya bulunduğu pozisyondan avantaj elde ederek'' ifadelerinin yeterince açık olmadığı belirtilen toplantıda, söz konusu ifadeler netleştirildi.

''Oyuncuların giysi ve gereçleri'' başlıklı 4. madde için ilgili geçen yıl başörtüsüyle ilgili alınan karara ilişkin de deneme süresine ihtiyaç duyulduğu belirtildi ve son kararın, gelecek yılki yıllık olağan toplantıda verilmesi ifade edildi.

''Oyunun başlaması ve tekrar başlaması'' başlıklı 8. maddenin yeniden görüşülmesine ilişkin teklif ise daha detaylı görüşülmek üzere gelecek yılki toplantıya ertelendi.

Oyun Kuralları'ndaki değişiklikler, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bir sonraki IFAB Yıllık Toplantısı, 28 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında, İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER