GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği'nden erteleme talebi

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, OSTİM Stadı'nın Spor Toto Süper Lig maçlarının oynanabileceği duruma getirilene kadar ya da Eryaman'da yapımına devam edilen stat bitene kadar Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkılmasının ertelenmesini istedi.

Gençlerbirliği'nden erteleme talebi
Hakan Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent ekibinin Spor  Toto Süper Lig maçlarını oynayacağı stada ilişkin yetkililerle görüşmelerinin  devam ettiğini belirterek, "19 Mayıs Stadı'nın yıkılma kararı kesin. Yeni stat  yapılacağı için biz de çok mutluyuz ancak buradan bir mağduriyet yaşamamanın çözümleri üzerine düşünüyoruz." dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürü Mehmet  Baykan'a, Ankara Valisi Enver Topaca'ya kulüp olarak gösterdikleri ilgi için  teşekkür eden Kaynar, "Federasyonumuz da bu süreçte son derece hızlı ve yapıcı  bir çalışma yürüttü ancak gönülden şu soru da geçmiyor değil, Eryaman'da yapımına  devam edilen bir stat var. O bitene kadar ya da OSTİM Stadı hazır duruma  getirilene kadar 19 Mayıs Stadı'nın yıkımı ertelense bu süreci Ankara olarak  sorunsuz atlatacağız. Belki bir altı ay bile bize çok derin bir nefes aldırır."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye Futbol Federasyonu ve Ankara Valiliği ile birlikte stat  konusuna çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getiren Kaynar, "Federasyon, Ankara'da  alternatif olarak görülen OSTİM Stadı için eksikleri belirledi. Burası  eksiklikler tamamlandığında son karar alınacak." diye konuştu.
 
"Haklı bir rica"
Hakan Kaynar, stat konusundaki belirsizlik nedeniyle "gürültü çıkarma"  gibi bir niyetlerinin olmadığını, yetkililerin bu konuda çok samimi bir şekilde  kırmızı-siyahlı takıma yardımcı olmaya çalıştığını dile getirdi.
 
Yetkililerin samimi çabalarının kendilerini gelecek için  umutlandırdığını ifade eden Kaynar, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Bizim ricamız yetkililerin son durumu bir kez daha gözden  geçirmeleri. Belki bir 6 ayla bütün bu süreç çok daha kolay olacak. Sportif  açıdan evden uzakta oynamanın handikapları malum. Daha kazma vurulmadı. Zemin  hala çok iyi durumda. Bakanımızdan ve değerli ilgililerden bir kez daha durumu değerlendirmelerini istemek haklı bir rica olacaktır."
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER