FENERBAHÇE

Gençlerbirliği Fenerbahçe maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Fernandao'nun attığı golle 1-0 yendi. 37 puana yükselen sarı-lacivertliler, bu sezon 6. kez 1-0'lık skorla galip geldi.

Gençlerbirliği Fenerbahçe maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi. Galibiyet golünü 34. dakikada Fernandao kaydetti. 37 puana yükselen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti. Gençlerbirliği ise 13 puanda kaldı.   

Geçtiğimiz hafta Başakşehir'i tek golle geçen Fenerbahçe aynı tarifeyi bu kez Gençlerbirliği'ne uyguladı. 

Sarı Lacivertliler rakibini Fernandao'nun attığı golle 1-0 mağlup etti ve maçfazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

FERNANDAO TAKIMINI SIRTLADI

Ankara'da soğuk bir havada oynanan maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf Fenerbahçe'ydi. Oyunu tamamen elinde tutan Fenerbahçe ilk yarıyı da 34. dakikada Fernandao'nun golüyle 1-0 önde tamamladı. 

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçının fotoğrafları

SAHANIN HAKİMİYDİ

2. yarıda da tam anlamıyla maçın hakimi Fenerbahçe'ydi. Sarı Lacivertiler bir çok önemli fırsattan yararlanamasa da sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 37'ye çıkartırken, Gençlerbirliği 13 puanda kaldı.

Gençlerbirliği: 0 - Fenerbahçe: 1

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy

Gençlerbirliği: Hopf, Uğur Çiftçi, Ferhat Görgülü, Kulusic, Latolevici, Skulason, Dimitriadis, Spelmann, Landel, El Kabir, Stancu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic, Diego, Nani, Fernandao

Gol: Dk. 34 Fernandao (Fenerbahçe) 

FENERBAHÇE-GENÇLERBİRLİĞİ

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe, geçen hafta Medipol Başakşehir'le oynadığı maça göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde, sakatlığı bulunan Alper Potuk'un yerine Markovic, Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan'ın yerine de Diego ilk 11'de maça başladı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Raul Meireles ile Alper Potuk'un yanı sıra Mehmet Topuz da maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı geçen Volkan Şen ve Van Persie ise yedek kulübesinde forma bekledi. Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma hattını Gökhan Gönül, Kjaer, Alves ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu.

Savunmanın önünde Mehmet Topal ve De Souza yer alırken, orta sahada Diego, Markovic ve Nani forma giydi. Sarı-lacivertlilerin forvetinde ise Fernandao şans buldu.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Ligde zor günler geçiren Gençlerbirliği'ni karşılaşmaya teknik direktör Mustafa Kaplan çıkardı. Medicana Sivasspor karşılaşması sonrasında yolların ayrıldığı teknik direktör Mehmet Özdilek'in yerine, takımın başında Kaplan yer aldı.

Gençlerbirliği'nin 11'inde ise ligde son yapılan Medicana Sivasspor maçının kadrosuna göre 5 değişiklik yapıldı. Sakatlıkları bulunan futbolculardan Ahmet Çalık'ın yerine Ferhat Görgülü, Doğa Kaya'nın yerine Dimitriadis, kart cezalısı Campos'un yerine Guido Koçer, teknik ekip tarafından kulübeye çekilen Ahmet Oğuz'un yerine Latovlevici ve İrfan Can Kahveci'nin yerine de Landel forma giydi.

CAVCAV TRİBÜNDE

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde hafta içinde anjiyo yapılan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, karşılaşmayı statta takip etti. Solunum yetmezliği ve zatürre tedavisi gören Cavcav, soğuk havaya rağmen karşılaşmada takımı yalnız bırakmadı.

FENERBAHÇE TARAFTARININ İLGİSİ BÜYÜK

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmaya konuk takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Ankara'daki soğuk havaya rağmen kendilerine ayrılan kale arkası tribünü doldururken, ev sahibi takım taraftarlarına ayrılan tribünde ise büyük boşluklar olması dikkati çekti. Bu arada Gençlerbirliği, Kızılay tarafından yürütülen kampanya için "Görmezden gelmeyin, Suriyeliler yardımlarınızı bekliyor" yazılı pankartla sahaya çıktı.

 GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 FENERBAHÇE 

90+3': Maçta son düdük geliyor ve Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek liderliğe yükseliyor.

90':  Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

85': Gençlerbirliği cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Iasmin Latovlevici oyundan alınırken yerine Berat Tosun oyuna dahil oluyor.

82': Robin van Persie, kalan dakikalarda Fernandao'nun yerine görev yapacak Fenerbahçe takımında.

81': Ceza yayı sol çaprazına doğru sokulan Stancu yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

77': Fenerbahçe'de iki oyuncu değişikliği birden: Diego ve Markovic kenarda, Ozan Tufan ve Volkan Şen oyunda. 

FENERBAHÇE-GENÇLERBİRLİĞİ

75': Ceza sahası içi sağ çaprazına gönderilen uzun pasa Ante Kulusic gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

72': Sis bulutları Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun çevresinde yoğunlaşmaya başladı.

70': Gençlerbirliği'nde ikinci oyuncu değişikliği: Dimitriadis oyundan alınırken yerine Guido Kocer oyuna dahil oluyor.

67': Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani'nin ön direğe ortasını Fernandao topu kafa ile penaltı noktasına indiriyor. Gelen topa hareketlenen Alves'in yerden vuruşunu Hopf çeliyor. Altıpasta kalecisnin sağına açılan topu Mehmet Topal tamamlamak istiyor ancak yakın mesafeden vuruşunda kaleyi bulamıyor.

66': Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ortasını Nani kafa ile pasını Diego'ya gönderiyor. Diego bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek dışarı gidiyor.

62': Kırmızı siyahlılarda El Kabir rakibi Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

61': Fernandao, rakibi Ante Kulusic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve gelecek maç cezalı duruma düşüyor.

59': Fenerbahçe'de Nani, rakibi El Kabir ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

57': Nani'nin Uğur'a yaptığı faul sonrasında tartışan iki oyuncu karşılıklı olarak sarı kart görüyor. Nani, gördüğü bu sarı kart sonrasında gelecek maç cezalı duruma düşüyor. 

51': Ceza yayı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Johannes Hopf bu topu üst kale direğinin hemen altından çıkartıyor.

48': Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Nani'nin penaltı noktasına doğru gelen ortasını savunma karşıladı. Kjaer'dan seken top penaltı noktası sol tarafında Diego'nun önünde kaldı. Diego vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

46': Gençlerbirliği ikinci yarıya değişiklikle başlıyor. Landel oyundan alınırken İrfan Can Kahveci giriyor.

46': İkinci yarı Gençlerbirliği futbolcularının vuruşuyla başlıyor.

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçının fotoğrafları

45+1': Fenerbahçe ilk yarıyı Fernandao'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

45': İlk yarının sonuna 1 dakika ekleniyor.

42': Maçta tempo düştü. Sarı lacivertliler kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

39': Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele sürüyor.

36': Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Uğur Çiftçi ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

34': GOOOOLL! Fenerbahçe Fernandao ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Lazar Markovic son çizgiye iniyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

32': Josef De Souza'nın havadan pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Fernandao çok sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

28': Diego'nun pası ile ceza yayının gerisinde topla buluşan Gökhan Gönül doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

26': Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla birlikte hareketlenen Gökhan Gönül ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

23': Ceza sahası sol çaprazının yaklaşık 10 metre gerisinden kullanılan sebrest vuruşta Nani uzak direğe doğru ortasını gönderiyor ancak bu top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

21': Kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda Gençlerbirliği'nin Uğu Çiftçi ile kullandığı serbest vuruş kalenin hemen yanından dışarı gidiyor.

19': Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan El Kabir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

17': Skulason'nun pası ile topla buluşan El Kabir ceza yayı sol çaprazında sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

14': Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Spelmann ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir arkadaşına ulaşmıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

12': Gençlerbirliği'nde Stancu rakibi Bruno Alves ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalıyor ve kısa süreli sakatlık geçiriyor.

7': Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali'nin ortasına Fernandao kafayı vurdu ama bu vuruş kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

7': Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sol kanatta topla buluşan Nani'nin uzak direğe ortasına yükselen Fernandao'nun kafa vuruşuna Hopf uzanıyor ve gole izin vermiyor.

6': Duran toptan Ferhat Görgülü sol kanatta hareketlenen Mostapha El Kabir'i görüyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

3': Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin penaltı noktasına doğru ortasına Fernandao'nun kafa vuruşu kalenin sol üst tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

1': Maça Fenerbahçe futbolcularının başlama vuruşuyla başlanıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER