SÜPER LİG

Geçmişten günümüze unutulmaz Fenerbahçe Galatasaray derbileri

Lig tarihinde Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan maçlar heyecanı oldukça yüksek derbiler olarak hatırlanmaktadır. Peki geçmişten günümüze Fenerbahçe Galatasaray derbilerinde neler oldu? İşte cevabı...

Geçmişten günümüze unutulmaz Fenerbahçe Galatasaray derbileri - Sayfa 1

03.05.1989'da oynanan karşılaşma derbi tarihinin en unutulmaz maçları arasına girdi. Galatasaray kendi sahasına oynadığı bu maçta 3-0 öne geçer. Ancak ikinci yarıda 4 gol birden bulan sarı lacivertliler maçı inanılması güç bir şekilde lehine çevirmeyi başarır.

Geçmişten günümüze unutulmaz Fenerbahçe Galatasaray derbileri - Sayfa 2

1990 / Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ı ve Hiddink'in Fenerbahçe'si Köln'de karşı karşıya... Mustafa Denizli ise takımına güveniyor. Derbiyi ilk kez bir özel televizyonun sunacak olması maçı daha anlamlı kılıyor. Henüz "uydu" kültürü olmayan Türk futbol seyircisi bu maçta hazırlıksız yakalanıyor ve taraftarların büyük çoğunluğu Mustafa Yücedağ'ın 2 golünü çay bahçelerinde, lokantalarda, kahvehanelerde izlemek zorunda kalıyor.

Geçmişten günümüze unutulmaz Fenerbahçe Galatasaray derbileri - Sayfa 3

Dönemin Galatasaray teknik direktörü Greame Souness'a 'Ulubatlı' lakabının verildiği maç! Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 5 Nisan 1996 tarihinde oynanan Türkiye Kupası finalinin ardından kupayı kaldıran Galatasaray teknik direktörü Greame Souness, galibyetin getirdiği coşkuyla santra noktasının tam ortasına dev bir Galatasaray bayrağı dikmişti.

Geçmişten günümüze unutulmaz Fenerbahçe Galatasaray derbileri - Sayfa 4

1991 yılında Tanju Çolak, Fenerbahçe formasıyla ve bir lig maçında ilk kez Ali Sami Yen'dedir. Galatasaray taraftarının büyük tepki gösterdiği Tanju Çolak, o gün attığı iki golle sarı-kırmızılı taraftarları selamlar.