SÜPER LİG

Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a darbe

Beşiktaş, düşme hattının bir basamak üzerinde yer alan Gaziantepspor'u ağırladı.

Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a darbe
Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Beşiktaş; düşme hattının bir basamak üzerinde yer alan Gaziantepspor'u ağırladı, Ersan Gülüm'ün golüyle 2013'ün ilk iç saha galibiyetine uzanmaya çok yaklaştı ancak son anlarda yıkıldı.
  

 
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ve Gaziantepspor karşı karşıya geldiler. İnönü Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın tek golünü 21. dakikada savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm, Manuel Fernandes'in kullandığı korner sonrası kafa vuruşuyla attı. Gaziantepspor'da ise 89. dakikada Rostand attı. Gaziantepspor'da savunma oyuncusu Gilles Binya 53. dakikada hakem Barış Şimşek'ten direkt kırmızı kart gördü. Gilles Binya, Hilbert'e dirsek attığı gerekçesiyle yardımcı hakem İsmail Köse'nin uyarısıyla ihraç edildi. 
 
BEŞİKTAŞ-GAZİANTEPSPOR MAÇININ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Beşiktaş, bu sonuçla puanını 36'ya yükseltti ve lider Galatasaray'la arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. Gaziantepspor ise 25 puana çıktı ancak tehlike bölgesinden uzaklaşamadı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş gelecek hafta Sivasspor deplasmanına konuk olacak. Gaziantepspor ise kendi sahasında eski teknik direktörü Hikmet Karaman'ın takımı Bursaspor'u konuk edecek.  
 
BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başlayan karşılaşmada iki takımda birbirini tartan ve temkinli bir görüntüyle başladı. Kanat akınlarıyla ve ufak pozisyonlarla geçen ilk bölümün ardından, siyah beyazlı takım maçın kontrolünü ele geçirdi.

Orta alanda Manuel Fernandes'in merkezinde yer aldığı ataklarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş'ta ilk kez 11'de başlayan Mamadou Niang'ın da istekli oyunu vardı. Özellikle, beklerin de katılımıyla kanatlardan gelmeye çalışan Beşiktaş'ta ortalar ya savunma tarafından uzaklaştırıldı ya da kaleci Karcemarskas'ta kaldı.

Yine kanattan gelişen Beşiktaş'ta uzun topla son çizgiye inmek isteyen Holosko'yu Gaziantep savunması topu kornere atarak durdurdu. Fernandes'in kullandığı etkili kornerde savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm'ün rakip savunmanın üzerine sıçrayıp vurarak takımını 21. dakikada 1-0 öne geçirdi. 

GILLES BINYA'DAN HILBERT'E DİRSEK VE KIRMIZI KART

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba ve Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun ilk yarıdaki takımlarını bozmadılar ve ikinci yarıya aynı 11'lerle başladılar.

Beşiktaş ikinci yarıya oyunu tutarak ve savunma güvenliğini daha fazla ön planda tutarak başladı. Gaziantepspor da takım olarak organize bir şekilde pas yapmakta zorlandığı için devre kısır bir şekilde başladı. Ev sahibi ekibin yine kanatlardan geliştirmeye çalıştığı bir atakta Alman sağ bek Roberto Hilbert, Gaziantepspor'un savunma oyuncusu Gilles Binya'yla girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Yardımcı hakem İsmail Köse'nin uyarısıyla hakem Barış Şimşek, Binya'ya dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kart çıkardı. Yaşanan tartışmalar sonrası ev sahibi ekipten Holosko, konuk ekipten Turgut Doğan Şahin de sarı kart gördü.

Kırmızı kartın ardından Gaziantepspor'da teknik direktör Bülent Uygun, Rostand ve Oktay Delibalta ikilisini oyuna dahil oldu. Bu dakikaya kadar sakin bir şekilde seyreden mücadelede kartlar ardı arkasına çıkmaya başladı. 59. dakikada Beşiktaş'tan Gökhan Süzen, 61. dakikada henüz oyuna yeni giren Rostand, 63. dakikada da Beşiktaş'tan Mehmet Akgün sarı kart gördü.

İNÖNÜ'DE SOĞUK DUŞ!

Son 20 dakikalık bölüme girilirken oyunun temposu giderek düştü. Olcay Şahan'ın kendi yarattığı pozisyonda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kaçırdığı gol hariç herhangi bir tehlike yaşanmadı ve maç orta saha mücadelesi şeklini aldı.

Son dakikalara girilirken Gaziantepspor rakip kaleye daha cesur bir şekilde gitmeye başladı. 89. dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan Rostand, Cenk'in kafayla önüne indirdiği uzun top sonrası sol çaprazdan McGregor'ın üstünden aşırttı ve İnönü'de soğuk duş etkisi yarattı. Golden sonra oyun disiplininden kopan ve morali bozulan Beşiktaş, gösterilen 3 dakikalık uzatmaya rağmen aranılan gol bulunamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Beşiktaş: 1 - Gaziantepspor: 1

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Serdar Diyadin

Beşiktaş: McGregor, Mehmet Akgün, Sivok, Ersan Gülüm, Gökhan Süzen, Hilbert, Veli Kavlak, Fernandes, Olcay Şahan, Holosko, Niang

Gaziantepspor: Karcemarskas, Ekrem Dağ, Kemal Tokak, Binya, Şenol Can, Bekir Ozan Has, Serdar Kurtuluş, Medunjanin, Turgut Doğan Şahin, Cenk Tosun, Sernas

Gol: Dk. 21 Ersan Gülüm (Beşiktaş), Dk. 89 Rostand (Gaziantepspor)  

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER