DİĞER HABERLER

Galatasaraylı yıldız ajan çıktı

Romanya'da yayınlanan bir gazete Popescu'nun komünist dönemde istihbarat elemanı olarak çalıştığını ileri sürdü..

Galatasaraylı yıldız ajan çıktı

İddiaları reddeden Popescu, ihbar notlarındaki el yazısının kendine ait olmadığını söyledi. Futbol federasyonu seçimlerinde aday olmaya hazırlanan Popescu, böyle bir yayını zamanlama açısından anlamlı buluyor.

Romanya'nın önde gelen gazetelerinden Adevarul, eski Galatasaraylı ve Romanya'nın eski milli oyuncularından Gheorghe Popescu'nun 1986-1989 yılları arasında istihbarat teşkilatı Securitate'ye çalıştığını ileri sürdü. Securitate'de görevli Constantin Guta ve Victor Veliscu isimli kişilerin 'muhbirlik yapması' konusunda 20 Şubat 1986 tarihinde Popescu'yla anlaştığını yazan gazete, üstleneceği görevlerin anlatıldığı kağıtta Popescu'nun imzasının yer aldığını yazdı.

Popescu'nun 'Petrescu' kod adıyla spor dünyasının önemli simaları hakkında 9 adet değerlendirme raporu hazırladığını ileri süren Adevarul, el yazısıyla hazırlanmış raporlardan örnekler yayınladı.

Adevarul'un iddialarını basın toplantısıyla yalanlayan Popescu, 'fabrikasyon' olarak nitelediği raporların kendi el yazısını taklit eden istihbaratçılar tarafından yazıldığını ileri sürdü. 'Monaco'daki milli maç öncesinde bir yetkili hepimize boş bir kağıt imzalatmıştı. Bunun dışında hiçbir evrak hatırlamıyorum. Ama ne tuhaf ki, istihbaratçılar el yazımı çok iyi taklit etmişler.' şeklinde konuşan Gheorghe Popescu, Craiova'da futbol oynadığı yıllarda bir kişinin kendisini aylarca takip ettiğini söyledi.

'Yaklaşan federasyon seçimlerine aday olmaya hazırlanırken hakkımda çıkan bu yayınlar boşuna değil.' diyen Popescu, en kısa sürede polis arşivlerine gidip kendi el yazısı olduğu iddia edilen evrakları araştıracağını dile getirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER