GALATASARAY

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin doktor randevusu tarihi belli oldu

Yeni yıl gecesi kaza geçiren Omar Elabdellaoui, geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu edildi. Gözde yaralanan Elabdellaoui'yi tedavi etmeye devam edin; operasyondan beklenen yanıt alınamazsa Elabdellaoui için kök hücre tedavisi de gündemde olacaktır.

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui'nin doktor randevusu tarihi belli oldu

Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui (29 yaşında) yılbaşı gecesi talihsiz bir kaza geçirdi ve geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Gözlerinden yaralanan Ella Bedravi tedavisine devam etti. Operasyondan beklenen yanıt alınamazsa, Elabdellaoui'deki kök hücre tedavisi de gündemde olacak.

Doktorlar hastanede Norveçli futbolcuların gözlerinde yaralanmaları tespit etmek için önce gözlerini yıkayacaklarını (duş) açıkladılar. Öyleyse gözlerini yıkamak ne anlama geliyor? Kök hücre tedavisi hangi durumlarda kullanılmalıdır? Termal ve kimyasal hasar görürsem ne yapmalıyım? Bu soruların cevapları gündemden düşmüyor.

Başkan Yardımcısı Dr. Nihat Tamer: "Tıbbi göz yıkama, gözlerin dışarıdan salin solüsyonu (genellikle serum denir) ile yıkanması işlemidir. Birkaç damla ilaç ekleyebilirsiniz. Omar'ın durumu ısı yaralanmasıdır. Tüm travma durumlarında biz varız. Gözlerini yıka" dedi. Ciddi kornea hasarı için kök hücre nakli Başkan Yardımcısı Dr. Tamar, "Havai fişek patlamalarında Omar yaralandı. Bu yaralanmada sadece gözün önü değil tüm göz bile etkilenebilir. Birçok yayın Omar'ın kök hücre ile tedavi edilebileceğine işaret etti. Kök hücre tedavisi esas olarak orta seviyenin üzerindeki kornea hasarında kendini gösterir Kornea, gözün önünde şeffaf, kendini yenileyebilen bir alandır.Ancak bu tür bir güncelleme sınırlıdır. Kornea yaralanmalarının sınıflandırılması G1, G2, G3 ve G4'tür. G3 ve G4 olarak sınıflandırılan kişilerde ciddi kornea hasarı olabilir. Omar'a kök hücre tedavisinin uygulanacak olması da Ömer'in üçüncü veya dördüncü aşamada olduğunu gösteriyor." dedi.

Tamer, kök hücre tedavisi ile kaybedilen görmenin eski haline getirilip getirilemeyeceği sorusuyla ilgili olarak, "Her şey hasarlı doku miktarına bağlı. Ancak son çalışmalarda iyi sonuçlar elde ettik.% 60-70'i görebiliriz. Seviye, daha da iyi sonuçlar Kornea nakli reddine neden olabilir, ancak kişinin kendi hücreleri kök hücre tedavisi için kullanıldığı için red oluşmaz. Assist, kök hücrelerin takibinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Dr. Tamer, "Omar futbol oynuyor. Darbeye karşı tehlikeli bir ortamda çalıştığını düşünürsek, kök hücre dolu bir kariyerden ancak 3 aya kadar iyileşebilir. Her şey yolunda giderse 6 ay sürebilir." şeklinde konuştu.

Herkesi ısıdan veya kimyasal hasarlardan korumak için tavsiyelerde bulunan Tamer, "Bu kişi ilk kez kendi başına müdahale etmelidir. Önce 15-20 dakika su ile durulamalı. Bunun amacı var olanı ortadan kaldırmaktır. Gözlerdeki kimyasallar. Mümkün olan en kısa sürede yıkamanız önemlidir ve ardından hastaneye gitmeniz gerekir. Hastanede gözleri yıkama süresi 15-20 dakika, hatta bazen yarım saattir. Ardından göz içindeki dokunun durumuna göre tedavi planı uygulanır." açıklamasını yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER