FUTBOL

Galatasaray'ın riskli transferleri

Galatasaray'ın gençleşme operasyonu adına yaptığı transferlerin altında büyük bir risk yatıyor..

Galatasaray'ın riskli transferleri - Sayfa 1

Transferde farklı bir politika izleyen G.Saray, 'Gelecek gençlerdedir' parolasından yola çıkarak kariyeri olan yıldızları almaktansa, yetenekli isimlere yöneldi

Galatasaray'ın riskli transferleri - Sayfa 2

G.Saray’ın maddi yönden sıkıntılar yaşadığı spekülasyonlarının arttığı dönemde yapılan bu transferler, kulübün geleceği açısından hem risk hem de umut taşıyor. 8 oyuncunun 4.5 yıllık toplam maliyeti yaklaşık 139 milyon 500 bin TL’ye ulaşıyor.

Galatasaray'ın riskli transferleri - Sayfa 3

KORAY GÜNTER / 24 MİLYON TL (20 yaşında/4.5 yıl): B.Dortmund'a 2.5 milyon Euro bonservis, 3.7 milyon Euro garanti ücret. (4.5 yılda 60 resmi maçta oynarsa, Dortmund'a 450 bin Euro daha ücret ödenecek). Maç başına 2.5 sezon için 5'er bin Euro, son iki sezon için 7 bin 500 Euro. (Bu sezon 10 resmi maçta oynarsa 75 bin Euro, diğer 4 sezonda 20'yi bulursa 150 bin Euro ekstra bonus)

Galatasaray'ın riskli transferleri - Sayfa 4

ALEX TELLES / 46 MİLYON TL (22 yaşında/4.5 yıl): Gremio'ya 6 milyon 150 bin Euro bonservis. 7.5 milyon Euro garanti ücret. (Maç başı 10 bin Euro. Bu sezon 15 maçı geçerse 150 bin Euro)