GALATASARAY

Galatasaray'da 5 isim ile yollar ayrılıyor

Finansal Fair Play'den taviz vermeyen Galatasaray, gelecek sezonla birlikte daha çok rahatlayacak.

Galatasaray'da 5 isim ile yollar ayrılıyor

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek futbolcular Galatasaray’ın mali yükünü biraz olsun azaltacak. Bunların başında Tarık Çamdal gelirken, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş ve Martin Linnes’in mukaveleleri de bitecek. Devam edenler ise ücretinden oldukça fedakarlık yapacak.

Galatasaray’ın eli önümüzdeki yaz güçleniyor. Cim-Bom’da kendisine kulüp bulması söylenmesine karşın yıllardır oynamadan büyük paralar kazanan Tarık Çamdal başta olmak üzere birçok ismin sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. 
 
Galatasaray sözleşmesi biten bu isimlerden kimileriyle yollarını ayıracak kimileri ise daha uygun şartlarda sözleşme imzalayacak. İşte sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcular ve onlarla izlenecek politika: 

Tarık Çamdal: Eskişehirspor’dan 4 milyon 750 bin euroya transfer olan Tarık oturduğu yerden para kazanıyor. Tarık bu sezon da kadroda bile olmadan 1 milyon 605 bin euro alacak.
 
Selçuk İnan: 2011’de Galatasaray’a bedelsiz olarak gelen ve sarı-kırmızılı forma altında bir çok kupa alan Selçuk İnan’ın da sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. Son sözleşmesi tartışma konusu olan ve 2 milyon 950 bin euro alan 33 yaşındaki futbolcu ile devam edilip edilmeyeceği netleşmedi. Tecrübeli futbolcu devam etse bile şu an kazandığının ancak yarısını alabilir.
 
Eren Derdiyok: 2016’de 4 milyon euro bonservisle gelen Eren Derdiyok, 2 milyon 150 bin euro alıyor. 30 yaşındaki forvetin bu sezon göstereceği performans, geleceğine yön verecek.

Martin Linnes: 26 yaşındaki Norveçli futbolcu 2 milyon euro bonservisle 2016 Ocak’ta Molde’den alınmıştı. 950 bin euro kazanan Linnes’in düzgün kişiliği ve profesyonelliği ile yeni bir sözleşmeyi hak ettiği söylenebilir. 
Sinan Gümüş: Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Sinan 500 bin euro kazanıyor. Yeni sözleşme ve zam almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Piyasa değeri düşen ve artan Türk futbolcular

Yorumlar