GALATASARAY

Galatasaray'da 25 maç kriteri

Galatasaray, maç başı ödemelerinde yeni bir sistem başlattı, bu uygulamayı geçmişte yapılan sözleşmelere de adapte etme kararı aldı.

Galatasaray'da 25 maç kriteri

Donk ve Linnes’in sözleşmelerinde 25 maçı baraj olarak koyan Cim-Bom, ancak bu sayıdaki karşılaşmadan itibaren maç başı ödemeye başlayacak. Bundan önce yapılan sözleşmeler de buna benzer olarak revize edilecek.

Bu sezon ara transferde takıma katılan Ryan Donk ile Martin Linnes’in sözleşmelerine, “Maç başı ücreti 25. resmi maç sonrası tahakkuk etmeye başlar” maddesini konarak, istikrarın da kendileri için önemli olduğuna vurgu yapıldı. Kendilerine güvenen oyuncular da bunu kabul etti. Sadece, yarı yılda takıma katıldıkları için bu sezona özel olarak 12 maçlık bir periyot belirlendi.

Galatasaray transferi KAP'a bildirdi

Bu uygulamanın sadece geleceğe dönük sözleşmelerle sınırlı olmayarak geçmişi de kapsayacağı belirlendi. Böylece yönetim önceki dönemlerde senelik ücretlerinin yanı sıra, yüksek maçbaşı ücretler kazanan futbolculara da 25. maç kriteri getirecek. Üst düzey oyuncularda Türkiye Kupası maçlarının da bu kapsamdan çıkarılacağı vurgulandı. Bilindiği gibi Sneijder’in kontratında kupa maçları hakediş dışında tutuluyor.

Hıncal Uluç o tepkiyi vatan hainliği ilan etti

Galatasaray’da Sneijder, Burak, Selçuk ve Hamit, 25 bin euro ile en yüksek maç başı alan isimler... Cim-Bom’da Muslera 20 bin euro alırken, Umut, Olcan, Hakan Balta ve Semih’in sözleşmelerinde ise maç başına 15 bin euro alacakları yazıyor. Chedjou, Tarık, Yasin gibi isimlerde de bu rakam 10 bin euroya düşüyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER