GALATASARAY

Galatasaray'a UEFA'dan sevindirici haber

Dosyası yeniden incelenmesine karar verilen Galatasaray’ın durumu ile Avrupa'dan men cezası alan Milan'ın durumu karşılaştırıldığında, Galatasaray'ın aynı faktörlerden ceza almadığı tespit edildi.

Galatasaray'a UEFA'dan sevindirici haber

Galatasaray’ın finansal fair play uygulaması çerçevesinde dosyasının yeniden görülmesine karar verilmesi kafalarda soru işaretleri yarattı.

UEFA ilk olarak sarı-kırmızılıların dosyasını inceleme komisyonunda sonuçlandırmış ve kulüple yapılandırma anlaşması yapılmasına karar vermişti.

MİLAN'A 1 YIL MEN CEZASI VERİLDİ : Ancak sonradan dosyanın tekrar görüşülmek üzere yargısal birime gönderilmesine karar vermişti. İtalya’nın ünlü kulübü Milan geçtiğimiz hafta yargısal birimde dosyasının görüşülmesinin ardından 1 yıl Avrupa’dan men edilmesi kararı çıkmıştı.

Kırmızı-siyahlılar ile ilgili alınan kararın, 33 sayfalık gerekçeli metni ortaya çıktı. Milan’ın neden Avrupa’dan men edildiğinin gerekçelerinin ortaya konulduğu metinde, sarı-kırmızılıları da dolaylı olarak ilgilendiren detaylar bulunması dikkat çekti.

GALATASARAY FARKLI KONULARDAN SORUMLU TUTULDU : UEFA’nın Milan kararıyla ilgili gerekçesine göre kulübün ceza almasında başa baş kuralının ihlali pay sahibi ancak tek ve asıl sebep değil.

Milan’ın geleceğe yönelik iş planının sıkıntılarına dikkat çekilen raporda bazı önemli noktalar şöyle:

-Öncelikle Milan’a Avrupa’dan men cezası, Galatasaray’ın da finansal fair play kapsamında sıkıntısı olan ‘başa baş’ kuralı nedeniyle verilmedi.

-Milan’ın da bu konuda sıkıntıları bulunmakla beraber, aslolarak UEFA’ya gerçekçi bir plan sunamadığı için bu yönde bir karar alındığına vurgu yapıldı.

- Milan’ın iş planındaki kredibilitesinin düşüklüğü ve güven verici olmadığına vurgu yapıldı.

-Galatasaray ile yapılandırma anlaşması yapılmasının gerekçeli kararındaki, baş müfettişin Cimbom ile ilgili tespitleriyle karşılaştırıldığında İtalyan ekibinin, Galatasaray’ın yerine getirdiği şeyleri yerine getiremediği ortaya çıktı.

-Galatasaray ile UEFA arasında varılan yapılandırma anlaşmasının gerekçeli kararında baş müfettiş, sarı-kırmızılıların yeni dönem planını ‘gerçekçi ve makul’ olarak değerlendirirken, Milan ise Avrupa futbolunun patronlarını bu yönde ikna edemedi.

-UEFA mali durumunun bozuk olduğunu teyit ettiği Galatasaray için raporunda ‘yakın bir gelecekte düzelecek durumda’ tespitini yaparken, Milan’ın bu kısa sürede toparlanamayacağına hükmederek, yaptırım getirmenin tek seçenek olduğunu düşündü.

Fatih Terim Fenerbahçe'nin alamadığı stoperi istiyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER