GALATASARAY

Galatasaray TFF yüzünden mi Avrupa'dan men edildi?

Galatasaray, Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi, iddialar peş peşe sıralanmaya başlandı..

Galatasaray TFF yüzünden mi Avrupa'dan men edildi?

Hürriyet yazarı Kenan Başaran, UEFA'nın Galatasaray'a verdiği 1 yıllık men cezasının ardından ilginç tespitlerde bulundu.

İşte Kenan Başaran'ın yazısı;

UEFA, Galatasaray’ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. Hayır! Galatasaray’ı Avrupa’dan Türkiye Futbol Federasyonu men etti!

Neden? Çünkü, federasyon, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nı doğru düzgün işletebilseydi, Galatasaray bugün Avrupa’dan men cezası almayabilecekti...

Zira federasyonun bu talimatı da tıpkı UEFA Finansal Fair Play Kriterleri gibi, kulüplerin bazı mali kriterlere uymasını emrediyor. Ancak federasyon, bu talimatı adam akıllı uygulamadığından, kulüplere cezayı kesmek de UEFA’ya düşüyor.

Kulüpler, federasyonun kriterlerini yerine getirse yüzde 90 oranında UEFA kriterlerine de uyum sağlar hale gelir. Fakat içeride bir şekilde taşıma suyla işler kitabına uydurulduğu için kulüplerin başı UEFA ile belaya geliyor. Türkiye’nin temel hastalığı zaten ‘idare etmek’tir. Federasyon, gücünü büyükten küçüğe doğru gösterir. Yani gücünün yetmediği kulüplere iltimas geçer ama aşağılara doğru indikçe ceza vermekten pek sakınmaz. Bu zihniyet değişmedikçe Avrupa’dan daha çok men cezası alınır.

Kenan Başaran'ın yazısının tamamı için

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER