SÜPER LİG

Galatasaray Sivasspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray sahasında Sivasspor'u, Sinan Gümüş'ün müthiş performansıyla 3-1 mağlup etti.

Galatasaray Sivasspor maçının sonucu ve özeti

Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında Medicana Sivasspor'u konuk eden Galatasaray 3 puana uzandı.. Yerli oyuncularının golleriyle sonuca giden Aslan, zaman zaman zor anlar yaşadığı maçı 3-1 kazandı... 

Ev sahibi ekip, Sinan Gümüş, Selçuk İnan (P) ve Burak Yılmaz'ın (P) golleriyle rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

SİNAN'IN GECESİ

Galatasaray maça çok hızlı başlangıç yaptı. Sinan Gümüş, 13. dakikada takımına penaltı kazandırırken, topun başına geçen Selçuk İnan durumu 1-0 yaptı.

Golden sonra da etkili performansını sürdüren sarı kırmızılılar bu sefer de penaltının mimarı Sinan Gümüş'ün golüyle farkı ikiye çıkartarak devreye 2-0'lık üstünlükle gitti.

Burak Yılmaz'a büyük protesto!

BURHAN FARKI 1'E İNDİRDİ

İkinci yarıda Sivasspor Galatasaray kalesine daha fazla gelmeye başlarken 69. dakikada Burhan Eşer'in golüyle durumu 2-1'e getirdi.

BURAK SKORU BELİRLEDİ

Bu golün ardından maçı sıkıntılı bir duruma getiren Galatasaray ise 87. dakikada bir penaltı daha kazandı. Topun başına maç içinde taraftarın tepkisiyle karşılaşan Burak Yılmaz geldi ve attığı golle 3-1'lik sonucu tayin etti.

Galatasaray bu galibiyetina ardından puanını 33'e çıkartırken, Sivasspor 14 puanda kaldı.

Galatasaray Sivasspor maçının fotoğrafları

Galatasaray: 3 - Medicana Sivasspor: 1

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Donk, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Sneijder, Olcan Adın, Burak Yılmaz

Medicana Sivasspor: Setkus, Çağatay Çeken, İbrahim Öztürk, Oumari, Ziya Erdal, Kone, Hussain, İbrahim Akın, Chahechouhe, Beykan Şimşek, Hasan Kabze

Goller: Dk. 14 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 24 Sinan Gümüş (Galatasaray)

Sarı kart: Dk. 36 Sinan Gümüş (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Karşıyaka maçında sakatlanan ve hafta boyu hem tedavi olup hem de takımla çalışmalarını sürdüren Ryan Donk büyük özveri gösterdi. Antalya kampı boyunca bandajla çalışmalarını süren ve özel tedavi programı uygulanan Hollandalı Yıldız, Medicana Sivasspor maçı öncesi teknik direktör Mustafa Denizli ile görüştü ve ilk maçında takımı yalnız bırakmak istemediğini, ağrılarının azaldığı için oynamak istediğini söyledi. Denizli de Donk'u ilk onbirde görevlendirdi.

MUSTAFA DENİZLİ'DEN YÖNETİME MESAJ VAR

Devre arası transferde hareketli günler geçiren ancak istediği isimlerden sadece ön libero Donk ve sağbek Linnes'i transfer edebilen Sarı Kırmızılı kulüpte teknik patron Mustafa Denizli memnuniyetsizliğini maç öncesinde belirtti.

İstediği transfer adımlarının kamp bitimine kadar yapılmasını isteyen ancak şu ana kadar istediği 4 oyuncu isteğinden sadece ön libero ve sağ bek transferleri gerçekleşen Denizli, maç öncesinde Sivasspor'un transferlerini örnek gösterip, "Ümit ederim ki bu hazırlık dönemi bizim için iyi geçmiştir. Rakibin kadrosuna bizden daha önemli isimler katıldı" açıklamasını yaptı.

BURAK YILMAZ BİR AYDA DÖNDÜ, SNEİJDER DE KORKULAN OLMADI

Galatasaray'ın hazırlık kampı boyunca takımla çalışmaların tamamına katılan Burak Yılmaz ve Sneijder sezonun ikinci yarısının ilk maçında forma giydi. Mustafa Denizli 'sağlık olarak iyileştiler ancak fizik kondisyon olarak daha yüzde yüz hazır değiller' dediği ikiliyi, Sivasspor karşısında oynatma kararı aldı. Takımda da bir dizi değişikliğe gitti. Stoperde Chedjou'nun yanında Denayer'e görev veren deneyimli teknik adam Hakan Balta'yı sol beke çekerken ilerde ise Olcan'a forma verdi. Ayrıca Sinan Gümüş de ilk 11'de başlarken ilk yarıda parlak bir performans sergileyemeyen Yasin ilk kesik yiyen isim oldu. Bir diğer uzun sakatlık döneminden çıkan Sabri'de Sivas maçıyla sahadaki yerini aldı.

ARENA'DA BARIŞ SAĞLANDI

Galatasaray taraftarı uzun süredir takımlarının gösterdiği kötü gidişi onları tribünlere çağırmayarak protesto ediyordu. Ancak ikinci yarının ilk maçında Arena'da barış sağlandı. Sarı-kırmızılılar maç öncesi bütün takımı tribüne çağırarak ikinci yarı öncesi barış sağladılar. Ancak yinede tek tek oyuncuları tribüne çağırmamaları da dikkatlerden kaçmadı.

YAŞAMINI YİTİREN FENERBAHÇE AMİGOSU SEFA UNUTULMADI

Galatasaray tribünleri maçtan önce tribüne pankart asarak, geçtiğimiz hafta içinde yaşamını yitiren Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya'ya destek verdi. Asılan pankartta "Tribünlerdedir sadece vefa, mekanın cennet olsun Sefa" yazıp Fenerbahçeli tribün liderini anmış oldular.

LINNES TRİBÜNDE

Galatasaray yeni transferi Linnes ise maçı tribünde izledi. Teknik direktör Mustafa Denizli Norveçli genç yıldızı sadece 3 antrenmana çıktığı için Sivas maçı 18 kişilik kadrosuna almadı ve genç oyuncuyu tribüne gönderdi.

 GALATASARAY 3-1 SİVASSPOR 

90+4': Galatasaray, Sivasspor'u 3-1 yenerek ligin 2. yarısına 3 puanla başlıyor.

90': Galatasaray yarı alanının ortalarında Beykan'a kayarak sert müdahalede bulunan Chedjou, sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Chedjou, gelecek hafta Osmanlıspor deplasmanında forma giyemeyecek.

90': Maçın sonuna 4 dakika ekleniyor.

87': GOOOOLL! Burak Yılmaz penaltıdan attığı golle farkı yeniden ikiye çıkartıyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Burak Yılmaz geçiyor. Burak Yılmaz düzgün bir vuruşla topu kaleci Ernestas Setkus'un sağından ağlarla buluşturuyor.

86': PENALTI! Galatasara bir kez daha penaltı kullanacak. Sabri'nin pası ile ceza sahası içerisinde buluşan Sneijder, Kone'nin arkadan kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır karşılaşmada bir kez daha beyaz noktayı gösteriyor.

85': Medicana Sivasspor yarı alanının ortalarında Oumari'ye yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Burak sarı kart görüyor.

85': Galatasaray, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Sinan Gümüş'ün yerine Umut Bulut'u oyuna alarak kullanıyor.

82': Wesley Sneijder'in pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Ryan Donk'un çektiği şut Medicana Sivasspor savunmasından dönüyor. 

78': Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Wesley Sneijder'in ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

78': Galatasaray, karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Olcan Adın'ın yerine Yasin Öztekin'i oyuna alarak kullanıyor.

76': İbrahim Akın'ın yerden pası ile ceza sahası yayı dışında hafif sol çaprazda topla buluşan Ziya'nın gelişine çektiği sert şut Chedjou'ya çarpıp kornere çıkıyor.

74': Olcan Adın'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Sneijder'in çektiği şut kaleci Setkus'tan dönüyor.

73': Selçuk İnan'ın pası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın kayarak yaptığı vuruş kaleci Ernestas Setkus'ta kalıyor.

69': GOOOOLL! Sivasspor David Texeira ile farkı bire indiriyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda. İbrahim Akın'ın ortasıyla ön direkte buluşan Texeira'nın kafa vuruşu kaleci Muslera'nın sağından ağlarla buluşuyor.

65': Sol kanattan Hasan Kabze'nin yaptığı orta ile ön direkte buluşan Texeira'nın kafa vuruşu kaleci Muslera'da kalıyor.

64': Avantaja bırakılan pozisyonda orta saha bölgesinde Beykan Şimşek'e sert müdahalede bulunan Selçuk İnan sarı kart görüyor.

62': Donk'un pası ile topla buluşan Burak ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekiyor ancak top kaleci Setkus'ta kalıyor.

59': Sivasspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Çağatay Çeken'in yerine Burhan Eşer'i oyuna alarak kullanıyor.

58': Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan'ın pasını alan Sabri'nin bekletmeden yaptığı ortayı İbrahim Öztürk kafayla uzaklaştırıyor.

55': Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Olcan'ın ortası savunmadan sekip altıpas içerisinde bulunan Burak'ın kafa vuruşu kaleci Setkus'ta kalıyor.

54': Medicana Sivasspor yarı alanının ortalarında Olcan Adın'a sert müdahalede bulunan Djakaridja Kone, sarı kart görüyor.

52': Olcan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Sneijder'in ortası kaleci Setkus'ta kalıyor.

47': Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Sneijder'in yerden ortasını Medicana Sivasspor savunması uzaklaştırıyor.

46': Medicana Sivasspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Aatif Chahechouhe oyundan çıkarken yerine David Texeira giriyor.

46': İkinci yarıya Sivasspor başlıyor.

Galatasaray Sivasspor maçının fotoğrafları

45+1': İlk yarıyı Galatasaray Selçuk ve Sinan'ın golleriyle 2-0 önde kapatıyor.

45': İlk yarının sonuna 1 dakika eklendi.

42': Chahechouhe'nun pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Etzaz Hussain'in çektiği sert şutu kaleci Muslera parmaklarının ucuyla kornere çeliyor.

38': Donk'un pası ile ceza sahası dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş'ün yerden çektiği şut kaleci Setkus'ta kalıyor.

36': Galatasaray yarı alanının ortalarında sol kanatta Chahechouhe'ya arkadan sert müdahalede bulunan Sinan Gümüş, sarı kart görüyor.

34': İbrahim Akın'ın sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte topla buluşan Chahechouhe'nun kafa vuruşu Denayer'den sekip kaleci Muslera'da kalıyor.

31': Sinan Gümüş'ün pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

29': Sivasspor gole yaklaşıyor. Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Hasan Kabze'nin çektiği şut barajdan sekip altıpasın hemen dışında bulunan İbrahim Öztürk'e geliyor. İbrahim'in çektiği şut kaleci Muslera'dan dönüyor. Ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan İbrahim Akın'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

27': Wesley Sneijder'in kaleyi cepheden gören bir noktadan kullandığı serbest vuruşu Setkus sağına doğru uzanıp çıkarmayı başardı.

26': Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına İbrahim Akın geçiyor. İbrahim Akın'ın ortası ile arka direkte buluşan İbrahim Öztürk'ün kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

24': GOOOOLL! Galatasaray Sinan Gümüş'le farkı ikiye çıkartıyor. Sabri Sarıoğlu'nun orta sahadan gönderdiği uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ernestas Setkus'un solundan ağlarla buluşturuyor.

22': Chedjou'nun uzaklaştırmak istediği topla ceza sahadı dışında sağ çaprazda topla buluşan Çağatay'ın gelişine çektiği şut kaleci Muslera'da kalıyor.

21': Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Beykan'ın ortasını Chedjou kafayla uzaklaştırıyor.

16': Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Olcan Adın'ın ortasını İbrahim Öztürk uzaklaştırıyor.

14': GOOOOLL! Galatasaray Selçuk İnan'ın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçiyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın çektiği şut kaleci Ernestas Setkus'un solundan ağlarla buluşuyor.

13': PENALTI! Galatasaray penaltı kullanacak! Sol çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girer girmez İbrahim Öztürk'ün yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Galatasaray lehine penaltı kararı veriyor.

12': Arka arkaya paslaşmalarla ceza sahasına yaklaşan Sivasspor'da Aatif'in uzaklardan vuruşu Muslera'da kaldı.

9': Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Beykan'ın ortasını Galatasaray savunması kafayla uzaklaştırıyor.

6': Donk uzun pasını savunma arkasına sarkmaya çalışan Burak Yılmaz'a vermek istiyor ancak kaleci Setkus tehlikeyi önceden sezip kalesinden açılarak topa sahip oluyor.

3': Galatasaray gole yaklaştı! Hakan Balta'nın topuk pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut kaleci Ernestas Setkus'tan dönüyor.

1': İlk düdük geldi ve Galatasaray - Sivasspor maçı başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER