ŞAMPİYONLAR LİGİ

Galatasaray seri başı mı?

Yoluna Avrupa Ligi'ne devam edecek olan Galatasaray, son 32 kura çekiminde seri başı olamayacak..

Galatasaray seri başı mı?

Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Astana ile 1-1 berabere kalan ve grubunu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı.

Avrupa Ligi'nde gruplarından çıkacak 24 takıma ek olarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplarında 3. sırayı alan takımlar, Avrupa Ligi son 32 (2. tur) kura çekimine girecek.

Avrupa Ligi'nde gruplarını lider bitiren 12 takım ve Şampiyonlar Ligi'nde en çok puan toplayan 4 takım seri başı olurken; Avrupa Ligi'nde gruplarını 2. sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen diğer 4 takım serri başı olamayacak.

Galatasaray Astana maçının sonucu ve özeti

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray'ın, en iyi dört 3. arasında yer alamayacağı Astana beraberliği ile kesinleşti. Galatasaray, kura çekiminde seri başı olamayacak.

Avrupa Ligi 2. tur kura çekimi 14 Aralık Pazartesi günü çekilecek.

Galatasaray, 4 sezon sonra UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Kupaya ikinci turdan itibaren katılacak sarı-kırmızılı ekip, son olarak 2010-2011 sezonunda bu kulvarda ter dökmüş ve performansıyla da taraftarına hayal kırıklığı yaşatmıştı. 

Mustafa Denizli'den çarpıcı itiraf

O sezon 3. ön eleme turundan UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olan Galatasaray, ilk rakibi Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını 2-2 ve 5-1'lik skorla elemesine karşın, play-off turunda Ukrayna temsilcisi Karpaty Lviv'e elenmişti. Rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, rövanş da 1-1 beraberlikle tamamlanınca, turu rakibine kaptırmış ve gruplara kalamamıştı.

Sarı-kırmızılılar, 1999-2000 sezonunda şampiyonluk yaşadığı bu kulvarda yeniden başarılı olmak için mücadele verecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER