GALATASARAY

Galatasaray ne zaman kuruldu Galatasaray teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Galatasaray ne zaman kuruldu Galatasaray teknik direktörü, başkanı ve oyuncuları kim?Galatasaray'ın puan durumu ve Galatasaray'ın maç fikstürü haberimizde..Galatasaray'ın güncel kadrosuna, takımda yer alan oyunculara ve oyuncularla ilgili bilgilere bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Galatasaray ne zaman kuruldu Galatasaray teknik direktörü ve oyuncuları kim?

Galatasaray haberleri İnternetspor.com'da... Galatasaray; Mekteb-i Sultani, yani şimdiki Galatasaray Lisesi'nde, Mehmet Ata Bey'in dersindeyken, bir futbol kulübü kurmak konusunda konuşan Ali Sami Yen önderliğinde 1 Ekim 1905'de kurulmuştur.

Kulübün ilk logosunu Şevki Ege çizmiştir. Fakat Şevki Ege’nin çizdiği amblem beğenilmedi. Daha sonra Ayetullah Emin'in çizdiği içiçe geçen Gayın-Sin harfleri Galatasaray'ın logosu oldu. 1928'deki harf devriminden sonra Galatasaray logosu bugünkü biçimini aldı. Galatasaray maçlarını Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamaktadır.. Galatasaray'ın ilk başkanı Ali Sami Yen'dir. 

GALATASARAY KURULUŞ TARİHİ: 1905 Sonbaharı

GALATASARAY KURUCULARI: Ali Sami Yen, Asım Tevfik Sonumut, Emin Bülend Serdaroğlu, Celal İbrahim, Bekir Sıtkı Bircan, Reşat Şirvanizade, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver

GALATASARAY BAŞKANI: Mustafa Cengiz

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ: Fatih Terim

GALATASARAY 2019 KADROSU: Néstor Fernando Muslera Micol,İsmail Çipe, Batuhan Ahmet Şen, Marcos do Nascimento Teixeira, Yuto Nagatomo, Ömer Bayram, Martin Linnes, Sefa Özdemir, Christian Luyindama Nekadio, Semih Kaya, Ahmet Yılmaz Çalık, Mariano Ferreira Filho, Emre Taşdemir, Selçuk İnan, Emre Akbaba, Younès Belhanda, Ryan Donk, Henry Chukwuemeka Onyekuru, Sinan Gümüş, Mbaye Diagne, Eren Derdiyok,Konstantinos Mitroglou

GALATASARAY LOGOSU:  Kulübün ilk logosunu Şevki Ege çizmiştir. İsviçre'nin meşhur çikolatası Toblerone'un 1912'de kullandığı kanatları gerili kartal logosu ağzına futbol topu olan eklenerek Galatasaray'ın logosu yapıldı. Kartal, Galatasaraylıların üzerinde durduğu bir amblem örneği olsa da Şevki Ege’nin çizdiği amblem beğenilmedi. Daha sonra Ayetullah Emin'in çizdiği içiçe geçen Gayın-Sin harfleri Galatasaray'ın logosu oldu. 1928'deki harf devriminden sonra Galatasaray logosu bugünkü biçimini aldı.

GALATASARAY PUAN DURUMU:

GALATASARAY FİKSTÜR: 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER